Mainos

Suomalaismatkailija Thaimaassa: Tuhot valtavia

Thaimaassa lomaileva suomalainen kuvaa maata koettelevia tulvia massiivisiksi. Bangkokista 400 kilometriä koilliseen sijaitsevassa Nangrongissa lomaileva Ville-Veikko Valjus sanoo, että Suomesta käsin tulvakatastrofin laajuutta on vaikeata ymmärtää.

- Eilen paikallinen televisio uutisoi, että jo neljä miljoonaa ihmistä on joutunut lähtemään kodeistaan tulvan takia. Ajatella, jos lähes kaikki suomalaiset menettäisivät kotinsa. Tulvat ovat vallanneet kaksi kertaa Suomen kokoisen alueen. Se suhteuttaa tätä tilannetta täällä, tämä on todella iso juttu.

Valjuksen mukaan thaimaalaiset ovat yhdistäneet voimansa auttaakseen tulvista kärsineitä.

- Jokaisessa kylässä köyhätkin ihmiset lahjoittavat rahaa, ruokatarvikkeita sekä muuta tarpeellista materiaa kotinsa menettäneille.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Thaimaan pääministeri Yingluck Shinawatra rauhoitteli tänään Bangkokin asukkaita sanomalla, että miljoonakaupunki säästyy pahimmilta tulvatuhoilta. Kaupungissa pelätään, että Chao Phraya -joki alkaa tulvia. Pääministerin mukaan tilanne Bangkokissa on turvallinen.

Heinäkuussa alkaneet tulvat ovat koetelleet pahimmin Thaimaan pohjois-, koillis- ja keskiosaa. Tulvissa on kuollut 289 ihmistä. Tulvien arvioidaan aiheuttaneen vähintään kolmen miljardin dollarin materiaaliset tuhot.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 14.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.