Mainos

Suomalaismaratoonari ryhtyi auttamaan New Yorkin myrskyn uhreja

Sandy-myrskyn tuhojen korjausta on jatkettu Yhdysvalloissa. New Yorkissa kymmenettuhannet ihmiset saattavat tarvita tilapäismajoitusta sään kylmetessä.

Kaupunkiin on luvassa jälleen myrskyistä säätä ja jopa lumisateita. Myös pula öljystä on alkanut koetella suurkaupungin asukkaita.

Viikonloppuna piti juosta kuuluisa New Yorkin maraton, mutta tapahtuma peruttiin myrskytuhojen korjauksen takia.

Nyt moni maratonia varten kaupunkiin saapunut juoksija on osallistunut avustustehtäviin. Heidän joukossaan on tamperelainen juoksija Petri Karjalainen, joka on osallistunut avustustehtäviin Staten Islandilla.

Karjalainen kertoo MTV3 Uutisille, että Staten Islandilla monilta ihmisiltä puuttuu edelleen sähköt ja lämmitys.

Juoksijat avustavat hätää kärsiviä maratontapahtuman järjestäjien ohjeiden mukaan. Erilaisia avustustehtäviä on suoritettu paikan päällä vapaaehtoisvoimin noin kymmenen hengen ryhmissä.

– Kun tulimme paikan päälle avustusalueille, niin olimme ensin ryhmä kerrallaan tavallaan käskyjenjaossa, että mitä kunkin pitäisi tehdä, kertoo Karjalainen.

Hän kertoo, että osa ryhmistä on juossut ovelta ovelle viemään ihmisille vettä, ruokaa ja taloustarvikkeita.

– Minun ryhmäni keskittyi puolestaan ihmisten kotien siivoamiseen. Me purimme vaurioituneista taloista rakenteita, jotta saatiin paikkoja kuivumaan. Lisäksi olemme siivonneet roskia pihoilta. Täällä menee aivan järkyttävät määrät veden pilaamaa tavaraa roskiin.

Karjalaisen mukaan valtaosa avustustehtäviin osallistuneista juoksijoista on pitänyt päällään maratoniin tarkoitettuja paitoja ja tunnuksia.

"Paikalliset erittäin kiitollisia"

Karjalainen kertoo kokevansa antamansa avun erittäin tärkeäksi.

– En tiedä milloin olisin tehnyt yhtä merkityksellistä työtä. Tämä kohdistuu aivan tuntemattomiin ihmisiin. Tarkoituksena on se, että he pääsisivät taas jaloilleen. Kyllä tämä auttaminen tuntuu itsestäni todella hyvältä, toteaa Karjalainen.

Karjalainen kertoo, että paikalliset asukkaat ovat olleet kiitollisia vierailta saamastaan avusta.

– Täällä asukkaat ovat omin voimin tehneet nyt useita päiviä siivoustyötä ja he ovat jo aivan poikki. Antamamme apu nopeuttaa heidän urakkaansa useilla päivillä.

Karjalaiselta jäi maraton juoksematta, mutta sen sijaan hän sai itselleen ikimuistoisen kokemuksen.

– Eihän tällaista uskoisi tapahtuvan omalle kohdalle, että tulee tänne turistina ja tarjoutuukin mahdollisuus auttaa hädässä olevia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.