Suomalaismalli Emilia Järvelä: Nämä ovat mallimaailmassa valtteja

Tuore Lumene-kasvo Emilia Järvelä, 27, on luonut uraa mallimaailmassa jo 12-vuotiaasta. Vaalea kuopiolaisnainen on asettunut tänä syksynä New Yorkiin kokeilemaan rajojaan. Emilia paljastaa, että ikä ja kokemus ovat hänen mielestään mallimaailmassa valtteja. Millaisia mahtavat olla muotimaailman uudet tuulet? Lue, mitä mieltä Emilia on!

Yhdysvalloissa ja Suomessa työskentelevä Lumene-yrityksen päämalli Emilia Järvelä, 27, on päässyt nuuskimaan maailmankaupungissa New Yorkissa, kauneuden ja muodin mekassa muotimaailman uusia tuulia ja uskoo, että markkinat ovat aikaisempaa suosiollisemmat eri ikäryhmiä edustaville malleille: kokemus ja ikä ovat valttikortteja – eivät esteitä tai hidasteita.

– Kymmenen vuotta sitten olisi ollut ennenkuulumatonta, että minun ikäiseni olisi ollut mallimarkkinoilla uutena kasvona. Enää ei tarvitse olla 16-vuotias saadakseen töitä. Vanhat tekijät, kuten vaikkapa Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Linda Evangelista, Kate Moss ja Christy Turlington ovat olleet esillä edustamassa muotia ja kauneutta eri vuosikymmeninä – ikääntymisestään huolimatta. Oman tulevaisuutenikin kannalta tämä trendi vaikuttaa hyvältä, kertoo Emilia, joka lukeutuu itsekin vanhempien mallien ryhmään.

Vaikkei nainen paljastakaan tällä hetkellä ihailevansa ketään toista mallia, kertoo hän pienenä tyttönä pitäneensä esimerkiksi juuri Schifferiä esikuvanaan.

– Ikääntyminen on ok. Klassikot nousevat taas ja ovat muodissa. Nykyään voi olla tähti häpeämättä ikäänsä – niin kuin vaikkapa Jane Fonda, nainen hehkuttaa ilahtuneena.

Vieraalla maalla

Yhdysvaltojen ja Suomen lisäksi Emilialla on kokemusta alalta myös Euroopasta Italian Milanosta, Ranskan Pariisista, Saksan Hampurista ja Kreikan Ateenasta, joissa nainen kävi haistelemassa uusia tuulia, tunnustelemassa maaperää, kartuttamassa kokemusta ja oppimassa uutta.

– Koin, että ne olivat mahtavia tilaisuuksia oppia ja kasvaa, mutta silloin ei ollut vielä minun oikea aika jäädä työskentelemään ulkomaille. Nuoresta iästäni huolimatta sopeuduin kyllä helposti ja nautin yksin matkustelusta ja sen tuomasta vastuusta, mutta mallipiirien negatiiviset lieveilmiöt, kuten juhliminen, eivät sopineet kuvaan – varsinkin, kun olin aina suhtautunut töihini vakavasti.

– Perheeni on aina kannustanut minua kuuntelemaan itseäni, joten päätin palata ulkomailta Suomeen tekemään asioita, jotka tuntuivat oikeilta: panostamaan opiskeluun ja harrastuksiini ja työskentelemään mallina siinä ohella, Emilia jatkaa ja lisää, ettei koe edelleenkään olevansa kotonaan mallimaailman tyypillisistä pintaliitopiirien juhlissa.

– Työaikana saan siitä aivan tarpeekseni, hän tiivistää hymyillen.


Teksti: Jenni Junkala

Kuvat: Lumene ja Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja