Rahanpesusta epäillyllä Finnairin lentäjällä outo selitys jättisummalle

Rahanpesusta Australiassa epäilty suomalaislentäjä on antanut selityksen häneltä löytyneelle jättimäiselle käteissummalle, kertoo muun muassa 9News-uutissivusto uutistoimisto AAP:n tietoihin viitaten.

Lentäjä kertoi poliisille kuulusteluissa, että hän luuli 800 000 Australian dollarin kuuluvan hänen varakkaalle vaimolleen. Euroissa summa on noin 600 000.

- Että joku olisi ollut hänelle velkaa tai jotain, mies oli sanonut uutissivuston mukaan.

35-vuotiaan miehen rahanpesuepäilyjä puidaan tänään oikeudessa Melbournessa. STT:n tietojen mukaan hän on Finnairin lentäjä. Yhtiö on vahvistanut vain sen, että kyseessä on heidän työntekijänsä, joka oli Australiassa vapaa-ajalla.

Mies ja hänen vaimonsa otettiin kiinni yli puolta miljoonaa euroa vastaavan käteissumman kanssa Melbournessa helmikuussa. 9Newsin mukaan pari oli häämatkalla.

Poliisi kertoi tuolloin Herald Sun -lehden mukaan, että rahojen epäillään olevan peräisin metamfetamiinikaupasta Melbournen alueella. Pari oli saapunut kaupunkiin kolme tuntia ennen poliisin iskua. Heidän oli tarkoitus poistua Australiasta seuraavana päivänä.

Oikeudessa käsitellään tänään sitä, onko rahanpesuepäilyistä miehen osalta riittävästi näyttöä varsinaista rikossyytettä varten. Nainen puolestaan on jo saanut rahanpesusta syytteen, jota puidaan oikeudessa loppukesästä.

 

Lue myös:

    Uusimmat