Suomalaisleffaa viedään maailmalle – supersankarijuhlat Cannesissa!

Suomalaisen supersankarielokuvan tekijät matkaavat toukokuussa Cannesin filmifestivaaleille esittelemään ideaansa.

Mainostoimistoyrittäjä Jesse Haaja on tekemässä kokopitkää elokuvaa kehittelemästään supersankari Rendelin tarinasta. Haajan mukaan Kris Gummeruksen näyttelemä Rendel on ensimmäinen eurooppalainen supersankari.

Elokuvaa lähdetään esittelemään Cannesin filmifestivaaleille toukokuussa.

– Lähdemme toukokuussa Cannesiin 3-4 päiväksi esittelemään uutta tiiseriä. Kyseessä ei ole ihan muutaman satasen reissu, joten oli hirveän hienoa, että saimme tästä maakunnasta tukijoita, mikkeliläinen Haaja iloitsee MTV.fin haastattelussa.

Haajan ja kumppaneiden toiveena on päästä tapaamaan mahdollisimman paljon ulkomaisia elokuvavaikuttajia. Suunnitelmat Cannesin-tempausta varten ovat jo selvillä.

– Pistämme sinne ihmisiä pyörimään Rendelin vaatteissa ja naamarissa. Kolmena iltana pidämme Rendel-juhlat, joihin kutsumme alan ihmisiä, näyttelijöitä ja tuottajia, Haaja kertoo.

– Toivottavasti saataisiin sellaisia käyntikortteja taskuun, että voidaan miettiä vuoden päästä, kun leffa on purkissa, että kuka tätä vie ja minne.

Päivälleen vuosi sitten käynnistynyt projekti on edennyt hiljalleen. Tekijät eivät ole aikeissa hakea elokuvalleen tukea Suomen elokuvasäätiöltä, vaan haluavat pärjätä mahdollisimman pitkälle omin neuvoin.

Elokuvan joukkorahoituskampanja käynnistetään Cannesin filmifestivaalien yhteydessä.

– Tavoitteenamme on saada kerättyä joukkorahoituksen avulla 80 000 euroa. Elokuvan tuotantobudjetti on 170 000 euroa, ja se meillä on jo kasassa. Kokonaisbudjetti on noin 500 000 euroa.

Se, tuleeko Rendel elokuvateattereihin Suomessa tai ulkomailla, selvinnee loppuvuoden aikana. Haajan mukaan elokuva kuvataan pääasiassa Tampereella.

Esimakua elokuvasta pääsee katsomaan YouTubesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja