Mainos

Suomalaislasten liikuntainto romahtaa yläkoulussa

Suomalaislasten harrastaman liikunnan määrä romahtaa yläkouluiässä, sanoo urheilujärjestö Nuori Suomi. Järjestön mukaan liikunnan väheneminen alkaa näkyä jo viidennellä tai kuudennella luokalla.

Nuoren Suomen päivittäisen liikunnan yksikön johtaja Jukka Karvinen sanoo, että Suomi eroaa tässä suhteessa muista länsimaista.

– Maailman terveysjärjestön WHO:n kouluterveyskyselyn mukaan Suomi on kolmen maan kärjessä 11-vuotiaiden liikunnan suhteen. 13-vuotiaiden suhteen olemme keskitasolla ja 15-vuotiaiden suhteen alimmassa kolmanneksessa tai neljänneksessä, Karvinen kertoo.

Karvinen arvelee, että yksi syy pudotukseen voi olla arkiliikunnan katoaminen ja teknisten viihdelaitteiden vetovoima. Hän on huolissaan myös siitä, että vähävaraisten perheiden lapset liikkuvat vähemmän kuin muut, sillä monet urheiluharrastukset tulevat kalliiksi.

Karvisen mukaan vain noin kolmasosa kaikista suomalaisista koululaisista liikkuu suositusten mukaisesti. Yläkouluikäisistä riittävästi liikkuu vain kymmenen prosenttia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.