Mainos

Suomalaislapsia loukkaantui kloorivuodossa Tallinnassa

Tallinnalaisessa kylpylässä yli 30 ihmistä on saanut myrkytysoireita kloorivuodosta.

Pohjois-Viron hätäkeskuksesta kerrotaan MTV:n uutisille, että vammoja saaneiden joukossa on kymmenen suomalaista lasta. Turmassa loukkaantui myös virolaisia, yhdysvaltalaisia, ukrainalaisia ja norjalaisia.

Tallinnan eri sairaaloihin vietiin tai hakeutui itse yhteensä 33 ihmistä, joista 18 oli lapsia. Kenelläkään loukkaantuneista ei ole vakavia vammoja.

Tallinnalaisessa Kalev Spa -kylpylässä sattui 1. heinäkuuta 2008 kloorivuoto, joka aiheutti myrkytysoireita 33 ihmiselle. Uhrien joukossa oli mukaan myös kymmenen suomalaislasta. (Lehtikuva)

Suurin osa hengitystieoireita saaneista ihmisistä pääsi pois sairaalasta lääkärintarkastuksen jälkeen. STT:n mukaan Tallinnan ensiavun päälääkäri Raul Adlas kertoo, että sairaalahoitoon jäi neljä lasta ja kaksi aikuista.

Vuoto tapahtui illalla Tallinnan sataman tuntumassa sijaitsevassa Kalev Spa -kylpylässä. Postimees-lehden mukaan koko kylpylä evakuoitiin, samoin samassa paikassa sijaitseva hotelli.

Kylpylän kellarissa kaatui siivouksen yhteydessä 15-litrainen astia, joka sisälsi 12-prosenttista klooriliuosta sekä astia, jossa oli rikkihappoa. Näiden aineiden muodostamat höyryt kulkeutuivat ilmastointikanaviin ja niiden kautta kylpylän tiloihin.

Kemialliseen puhdistukseen erikoistunut ryhmä on siivonnut tapahtumapaikan, ja tällä hetkellä kylpylän tiloja tuuletetaan.

Kaupunkilaisten mukaan kloorin hajua tuntui myös Tallinnan vanhassa kaupungissa.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 02.07.2008)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.