Mainos

Suomalaislapsen taskuraha alle 30 euroa kuukaudessa

Kun perheen teini seuraavan kerran pyytää reilua korotusta viikkorahaan vedoten siihen, että kaikkien kavereiden viikkoraha on suurempi, on vanhemmilla käytössään tutkittua tietoa.

Tuoreesta tutkimuksesta käy nimittäin ilmi se, että yläasteikäiset suomalaislapset saavat taskurahaa kuukaudessa keskimäärin vajaat 29 euroa vanhempien tulotasosta riippumatta.

- Myöskin korkeammissa tuloluokissa lapsille annetaan rajallinen määrä rahaa ja tämä on varmasti ihan järkevää. Tätä kautta yritetaan lapsia opettaa järkevään rahankäyttöön, kertoo Sampo Pankin liiketoimintajohtaja Kenneth Kaarnimo.

Lapsilisät käytetään normaaliin kulutukseen

Lapsilisät käytetään keravalaisen Ari Pesosen perheessä samoin kuin 78:ssa prosentissa suomalaisperheistä; juoksevien menojen hoitoon.

- Kyllä lapsilisät menee ihan normaaliin kulutukseen, ruokiin ja lasten vaatteisiin

Tulotaso tai koulutusaste ei tutkimuksen mukaan vaikuta lapsilisien käyttöön.

Talousopetus vanhempien harteilla

Talousasioiden tärkeydestä suomalaisvanhemmilla on selkeä näkemys: yli 80 prosenttia on sitä mieltä, että talousasioiden opettaminen on vanhempien vastuulla ja että sillä on suuri merkitys lasten tulevaisuuden kannalta.

- Kun lapset kasvaa, niin yhä enemmän heidän kanssaan keskustellaan siitä, että mitä ostetaan ja kuinka paljon on varaa mihinkin käyttää.

Sampo-pankin teettämää tutkimusta varten haastateltiin 3 500 perhettä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.