Mainos

Suomalaislääkärit vaativat Libyan hiv-tuomioiden kumoamista

Viisi bulgarialaista sairaanhoitajaa ja yksi pakistanilainen lääkäri on tuomittu Libyassa kuolemaan hiv-viruksen levittämisestä. Vangittuja edustavan asianajajan mukaan syytettyjen tunnustukset saatiin kiduttamalla.

Suomen Lääkäriliitto ja Tehy vaativat, että kuuden terveydenhuollon ammattilaisen kuolemantuomiot Libyassa kumotaan. Järjestöt vetoavat Libyan valtiojohtoon ja oikeuslaitokseen tuomioiden peruuttamiseksi heti.

Viisi bulgarialaista sairaanhoitajaa ja pakistanilainen lääkäri tuomittiin joulukuussa kuolemaan hi-viruksen levittämisestä. Heidän on väitetty tartuttaneen viruksen yli 400 lapseen Benghazin sairaalassa vuonna 1999.

Tuomitut terveydenhuollon ammattilaiset esittivät viime keskiviikkona viimeisen vetoomuksensa Libyan korkeimmalle oikeudelle.

Hoitajat ja lääkärit ovat tähdentäneet, että he ovat syyttömiä. Lääkärin asianajajan mukaan syytettyjen tunnustukset saatiin kiduttamalla ja hoitajien edustaja vetosi siihen, ettei tuomittujen syyllisyydestä ole todellista näyttöä.

Lääkäriliiton ja Tehyn mielestä syytettyjen ihmisoikeuksien ja oikeusturvan takaamiseksi asiassa tulee pikaisesti järjestää riippumaton, kansainvälisesti hyväksyttävä tutkinta. Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan lopulliset tuomiot julistetaan heinäkuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.