Mainos

Suomalaiskorkeakoulu nousi tyytyväisyyskyselyn ykköseksi

Lappeenrannan teknillinen yliopisto on sijoittunut ykkössijalle laajassa kansainvälisessä tutkimuksessa. Selvityksessä ulkomaisilta opiskelijoilta kysyttiin heidän tyytyväisyyttään yliopistoonsa.

Ulkomaiset opiskelijat kiittelevät Lappeerannassa muun muassa korkeatasoista opetusta ja hienoa, rauhallista ympäristöä.

– Pääsyyni tänne tuloon oli se, että Lappeenranta on täydellinen paikka opiskeluun. Yliopisto tarjoaa todella hyvät olosuhteet opiskelun lisäksi vaan myös elämiseen ja vapaa-aikaan, kehuu venäläinen Tatjana Dobrovolskaja.

– Täällä on hyvät olosuhteet ja kannustan todella ulkomaisia opiskelijoita tulemaan tänne, koska henkilökunta on auttavaista ja opiskelu on joustavaa, jatkaa puolalaisopiskelija Matylda Jablonska.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston saavuttama ykkössija tuo jatkossa suuria haasteita koko opinahjolle.

– Meillä on tällä hetkellä maksukokeilussa Aalto-yliopisto ja Lappeenranta yliopisto. Kokeilulla haemme oppia siitä, miten meidän koulutusrakenteita tulee kehittää vastaamaan maailman tilaa eli että kaikki ohjelmat ulkomaisille opiskelijoille olisivat maksullisia, sanoo vararehtori Minna Martikainen.

Kyselytutkimuksessa oli mukana 135 korkeakoulua muun muassa Yhdysvalloista, Britanniasta, Saksasta ja Hongkongista. Siihen vastasi kaikkiaan lähes 150 000 opiskelijaa.

Katso Juha Muurisen juttu Lappeenrannasta (23.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.