Suomalaiskonkari pääsi Mestarien liiga -avaukseen – pian tapahtui jotain, mitä ei olla tällä kaudella nähty

Sattumaako? saattaisi suomalaiskatsoja pilke silmäkulmassaan kysyä. Niklas Moisander pääsi nimittäin ensimmäistä kertaa tämän Mestarien liiga -kauden lohkovaiheessa jalkapalloseura Malmön avaukseen, ja Malmö onnistui pian ensimmäistä kertaa maalinteossa. H-lohkon ottelua pietarilaista Zenitiä vastaan päättyi lopulta 1–1.

Suomalaiskonkari Moisander huhki nyt täydet minuutit ruotsalaisseura Malmön puolustuksen laidalla kotiottelussa Zenitiä vastaan.

Taistoa oli pelattu reilut 27 minuuttia, kun Malmö siirtyi 1–0-johtoon. Soren Rieks ja Veljko Birmancevic jakoivat toisilleen taidokkaita lyhytsyöttöjä, ja Rieks päätti kuvion maaliin.

Katso maali ylälaidan videolta.

Malmö oli viime minuuteille saakka kiinni voitossa, ja tilanne näytti vahvalta. Zenitin Dmitri Tshistjakov ajettiin ulos 86. minuutilla toisesta keltaisesta kortistaan, mutta se ei pietarilaisvieraille lopullinen isku ollut. Jaroslav Rakitski naulasi pelin 1–1-tasalukemiin rangaistuspotkusta lisäajalla.

Moisanderille tuomittiin 74. minuutilla varoitus, kun hän osui kyynärpäällään Artjom Dzjuban leukaan.

H-lohkon jumbo Malmö oli hävinnyt kauden kaikki neljä aiempaa Mestarien liiga -otteluaan. Maaliero oli ennen tätä tyly 0–12.

Malmöllä on nyt yksi piste, Zenitillä neljä pinnaa. 12 pisteessä olevat Chelsea ja Juventus ovat varmistaneet pudotuspelipaikkansa.

Moisander oli aiemmin tällä Mestarien liiga -kaudella pelannut kahdeksan minuuttia Chelsean vieraana. Nuo minuutit tulivat ottelun lopussa.