Mainos

Suomalaiskiipeilijän kohtalo yhä mysteeri

Tiibetissä kadonneen suomalaisen vuorikiipeilijän kohtalosta ei ole vieläkään mitään tietoa. Noora Toivonen katosi perjantaina yhdessä venäläisen mieskiipeilijän kanssa yrittäessään kiivetä maailman kuudenneksi korkeimman vuoren Cho Oyun huipulle.

Alan asiantuntijoiden mukaan toivoa Toivosen ja hänen kumppaninsa löytymisestä hengissä ei enää ole. Cho Oyu -vuoren huipulle vielä tällä viikolla yrittävä Ari Pielan mukaan olosuhteet vuorella ovat todella kovat eikä huipulla 8 000 metrin korkeudessa selviä vuorokauttakaan ilman suojaa.

Toivonen ja venäläinen mieskiipeilijä kuuluivat suomalais-venäläiseen retkikuntaan, joka on rakentanut perusleirinsä 7 400 metrin korkeuteen vuoren rinteelle. Osa retkikunnasta suunnitteli kiipeävänsä huipulle kaksikon katoamisesta huolimatta mutta suunnitelmista on luovuttu. Perusleirissä järjestetään tänään muistotilaisuus kadonneille kiipeilijöille.

Ari Piela yrittää Cho Oyun huipulle vielä tällä viikolla

Sen sijaan toiseen retkikuntaan kuuluva Piela aikoo yrittää huipulle vielä tällä viikolla. Pielan mukaan hän aikoo huipulle kiivetessään löytää jälkiä kadonneista kiipeilijöistä. Heidän löytymisensä on kuitenkin epätodennäköistä, sillä varhain aamulla huipulta palannut neljän korealaisen kiipeilijän ryhmä ei nähnyt jälkeäkään Toivosesta ja hänen kumppanistaan.

Etsintäpartion lähettäminen huipulle on Pielan mukaan todella vaikeaa, sillä riskit ovat suuret. Jos kiipeilijät ovat pudonneet, he saattavat myös olla niin kaukana reitiltä, ettei etsintäpartio voi millään löytää heitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.