Mainos

Suomalaiskeksintö helpottamaan inva-autoilua

Inva-autoilua helpottava suomalaiskeksintö hamuaa laajoja vientimarkkinoita.

Suomessa kehitetty liikuntarajoitteisten autoilua helpottava laitteisto pyrkii haukkaamaan merkittävän osuuden alan Euroopan markkinoista. Perinteisiä ratkaisuja monipuolisempi laitteisto parantaa vammaisautoilijan mahdollisuuksia liikkua yksityisautolla tasa-arvoisesti muiden kanssa. Uutuuden tuotanto on juuri alkamassa.

Liikuntarajoitteisille räätälöityjen ratkaisujen idea on keskittäminen; jos jalat eivät toimi, kootaan auton toiminnot käsin käytettäväksi. Tätä perusideaa on jatkojalostettu uudessa suomalaisinnovaatiossa. Vaihteenvalitsimen kylkeen sijoitettavalla käsihallintalaitteella ajaja voi paitsi kaasuttaa ja jarruttaa, myös vaikka käyttää tuulilasinpyyhkimiä.

Hallintalaitteiden käytön helpottuminen lisää paitsi inva-autoilijan ajomukavuutta, myös liikenneturvallisuutta. Jos kolari kuitenkin sattuu, on loukkaantumisriski pienempi perinteisissä käsihallintalaitteissa olevien tankojen ja muiden mekaanisten osien puuttuessa.

Lahtelaiskeksijöiden aikeena on tehdä laitteesta myös matkamalli, jonka voi ottaa salkussa mukaansa ja asentaa vaikka vuokra-autoon. Näillä eväillä tavoitellaan melkoista siivua EU-alueen vuosittaisista noin 120 000:n käsihallintalaitteen markkinoista.

Etelä-Suomen Autotalon toimitusjohtaja Paavo Laukkanen lupailee laitetta olevan saatavilla yleisimpiin automerkkeihin ensi kevään kuluessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.