Mainos

Suomalaiskaksikko eksyi Pohjois-Norjassa – poromies pelasti

Norjassa Tromssan poliisi sai viime keskiviikkona ilmoituksen, että poromies on löytänyt sekavasti käyttäytyneen naisen lähellä Suomen rajaa Aldovarrissa. Asiasta kertoo norjalainen Nordlys-lehti.

Lehden tietojen mukaan myöhemmin samana päivänä poromies löysi lähistöltä myös miehen, joka oli ollut ilmeisesti ulkona useita päiviä. Nordlysin mukaan molemmat olivat suomalaisia.

– Poromies luuli miestä ensin kuolleeksi, mutta hän oli vain hyvin kylmettynyt ja huonossa kunnossa, kertoo lehdelle operaatiojohtaja Eirik Kileng lehdelle.

Löytö aiheutti ison pelastusoperaation. Lehden mukaan mies on lennätetty hoitoon Tromssaan, missä hän on parhaillaan tehohoidossa.

– Tila on vakava, mutta vakaa, kommentoi Marit Eine Earth Pohjois-Norjan yliopistollisesta sairaalasta Nordlysille perjantaina.

Lisäksi nainen siirrettiin hoitoon, vaikka on paremmassa kunnossa. Tromssan poliisi selvittää tapahtumien kulkua. On epäselvää, miten kaksikko eksyi maastoon ja oli siellä useita päiviä. 

Ylen mukaan Lapin pelastuslaitos ei  saanut hälytystä tehtävään, sillä tapaus sattui Norjan puolella lähellä Suomen rajaa. Poliisin kelkkapartio oli kuitenkin Ylen mukaan saanut tiedon tapahtuneesta. Norjan viranomaiset hoitivat pelastusoperaation. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.