Mainos

Suomalaisittain nimetty Ukko-talvimyrsky voimistuu Yhdysvalloissa

Yhdysvaltojen talvimyrskykausi jatkuu. Ukko-myrskyksi nimetyn myräkän ennustetaan tuovan jopa kymmeniä senttimetrejä lunta maan koillisosaan.

Yhdysvaltalainen kaupallinen sääpalvelu The Weather Channel on nimennyt etukäteen talven myrskymatalapaineita. Talven 21. myrsky on nyt käsillä ja se on suomalaisittain sään jumala Ukko.

Ukko-myrsky tuo kovaa tuulta, lunta ja jäätäviä sateita jo tänään maan koillisosaan. Pahin on edessä tiistaina. Bostonin pohjoispuolelle voi kertyä kymmeniä senttimetrejä lunta. Raskas lumi ja myrskytuuli voivat kaataa puita ja katkoa sähkölinjoja.

Keskiviikkona myrsky liikkuu edelleen koilliseen. Sen jälkipuolella hyvin kylmää ilmaa virtaa sekä Yhdysvaltojen koillisosaan että Kaakkois-Kanadaan.

Yhdysvalloissa talvimyrskyjen nimiksi ovat päätyneet Ukon lisäksi muun muassa Athena, Caesar, Brutus ja Zeus.

Nimet on yleensä totuttu näkemään hurrikaaneilla ja trooppisilla myrskyillä. Weather Channel perustelee kuitenkin talvimyrskyjen nimeämistä sillä, että nimetystä myrskystä ja sen seurauksista on helpompi tiedottaa.

Yhdysvalloissa hurrikaanit nimetään etukäteen aakkosjärjestyksen mukaan niin, että kauden ensimmäinen myrsky alkaa a-kirjaimella. Suomessa myrskyjä ei nimetä etukäteen vaan yleensä Ilmatieteen laitos nimeää myrskyt tarvittaessa jälkikäteen nimipäivien perusteella. Nimen saavat yleensä myrskyt, jotka ovat voimakkaita ja aiheuttavat merkittävää tuhoa.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät maailman ja Suomen säätiedot.

Katso ennuste Yhdysvaltojen Ukko-myrskystä:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.