Mainos

Suomalaisista uhreista ei tietoa; 42 henkilöä vielä löytymättä

Ulkoministeriölle ei edelleenkään ole tullut tietoa Yhdysvaltain tiistaisten terrori-iskujen mahdollisista suomalaisuhreista.

Tänään puoleen päivään mennessä New Yorkin alueella selvitettiin vielä 42 henkilön olinpaikkaa. Näistä 12:n tiedettiin olleen Manhattanilla.

Ulkoministeriön New Yorkissa hakemien suomalaisten nimilista lyhenee kaiken aikaa sitä mukaan kun selvitystyö etenee. Viime yön kuluessa Suomen aikaa tavoitettiin jälleen viitisenkymmentä suomalaista.

Tähänastisten selvitysten mukaan tiistaisessa terrori-iskussa ei ole ollut suomalaisuhreja.

Noin 250 suomalaisen olinpaikka on jo selvitetty, ja haussa on yhä satakunta ihmistä. Ulkoministeriön etsinnät perustuvat omaisten, ystävien ja työtovereiden ulkoministeriöön ilmoittamiin tietoihin.

-Haussa on yhä 12 suomalaista, jotka ovat todennäköisesti olleet iskun aikaan Manhattanilla, mutta joiden tarkasta olinpaikasta meillä ei ole toistaiseksi tietoa, ulkoministeriön konsuliosaston päällikkö Pekka Hyvönen summaa.

Uusia tiedusteluja ulkoministeriöön ei ole juurikaan enää tullut, joten toistaiseksi tavoittamattomien suomalaisten joukko pienenee koko ajan. Suomen New Yorkissa sijaitseva pääkonsulin virasto on jatkuvasti yhteydessä New Yorkin poliisiin.

-Heidän tietokantojensa avulla tarkastamme ruumishuoneet ja sairaalat. Haku on koko ajan päällä, Hyvönen kertoo.

Yhdysvaltain viranomaisilta ei ole toistaiseksi saatu käyttöön täydellisiä listoja onnettomuuden uhreista. Lentokoneturmien uhrien nimilistat sitä vastoin on jo julkistettu, ja niiltä on löytynyt yksi suomalaiselta vaikuttava naisen nimi. Hyvösen mukaan parhaillaan selvitetään, onko hänellä mahdollisesti ollut suomalaisia sukujuuria.

Ulkoministeriössä uhripäivystys jatkuu tällä hetkellä yötä päivää. Ulkoministeriö toivoo, että omaiset ilmoittaisivat puhelinpäivystykseen, jos heidän etsittäviksi pyytämänsä henkilöt löytyvät. Ulkoministeriön puhelinpäivystyksen numero on (09) 278 1389.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.