Mainos

Suomalaisille tärkeintä korkea työllisyys

Suomalaisia huolestuttaa tällä hetkellä eniten työttömyys. Perässä tulevat terveydenhuolto, rikollisuus ja ilmastonmuutos sekä ympäristöongelmat.

Tiedot käyvät ilmi STTK:n teettämästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin suomalaisten suhtautumista yhteiskunnallisiin tavoitteisiin ja keinoihin turvata julkisen sektorin talous ja palvelut.

STTK arvioi, että finanssikriisin aiheuttama lama, jatkuva rakennemuutos ja näistä aiheutunut työttömyys heijastuvat vastauksissa, vaikka lama on jo taittunut.

- Aktiivista työvoimapolitiikkaa tarvitaan erityisesti, jos rakenteellinen työttömyys uhkaa kasvaa, kuten nyt näyttää tapahtuvan. On myös huolehdittava osaamisen varmistamisesta: se on yksilön parasta muutosturvaa ja myös Suomen menestyksen kivijalka, Mikko Mäenpää kommentoi.

Tuloveron korotuksille kielteinen kanta

Kyselyn perusteella suomalaiset arvostavat työn kannustavuutta. Tästä johtuen tuloveron korottamista kannattaa vain 16 prosenttia vastaajista.

Eri veromuodoista ainoastaan pääomaverotuksen kiristäminen saa kansalaisilta enemmistön tuen.

Vastaajien puoluekannalla ja mielipiteillä on nähtävissä selvä yhteys.

Kokoomuslaiset suhtautuvat muita suopeammin ajatukseen arvonlisäveron korottamisesta. Sdp:n ja vasemmistoliiton kannattajia miellyttää pääomaveron korotus, mutta myös yritys- ja tuloverotuksen kiristäminen.

Vihreät kokivat ympäristöverotuksen korottamisen mielekkäänä. Keskustan kannattajat ovat haluttomia veronkorotuksiin ylipäätään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.