Mainos

Suomalaisille suuri laivatilaus

Laivasuunnittelutoimistot turkulainen Elomatic Oy ja raisiolainen Deltamarin Oy ovat solmineet 160 miljoonan markan laivasuunnittelusopimuksen yhdysvaltalaisen Litton Ingalls Shipbuildingin kanssa. Tilaus on Elomaticin kaikkien aikojen suurin yksittäinen laivasuunnittelutilaus ja kuuluu myös Deltamarinin suurimpiin.

Yli 250-metriset, 1 900 matkustajan risteilijät ovat suurimmat Yhdysvalloissa koskaan rakennetut matkustaja-alukset. Ingallsin telakka solmi maaliskuussa kahden aluksen rakentamissopimuksen ja teki yhden option American Classic Voyages Co -varustamon kanssa.

Elomaticin toimitusjohtaja Olli Manner ja Deltamarin toimitusjohtaja Jukka Laiterä pitävät tilausta merkittävänä osoituksena suomalaisen laivasuunnittelun kansainvälisestä arvostuksesta.

Kolmellesadalle töitä kahdeksi vuodeksi


Hanke työllistää Elomaticilla ja Deltamarinilla alihankintoineen noin 300 suunnittelijaa. Tilaus antaa molemmille toimistoille työtä kahdeksi vuodeksi. Yritykset neuvottelivat kaupasta yhdessä, mutta molemmat solmivat telakan kanssa oman sopimuksen. Elomatic suunnittelee laivan perän ja Deltamarin keulan. Ajatuksen suunnittelutoimintojen yhteistyöstä esitti telakka.

Yhden risteilyaluksen hinta on dollarin kurssilla yli kaksi miljardia markkaa. Missisipin osavaltiossa sijaitseva Ingalls Shipbuilding Inc. työllistää yli 11 000 työntekijää. Se on tähän asti rakentanut aluksia pääosin Yhdysvaltain laivastolle. Nyt rakennettavat risteilyalukset ovat luksusluokkaa. Ne tulevat purjehtimaan Yhdysvaltain lipun alla Yhdysvaltain ja Havaijin saarten vesillä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.