Mainos

Suomalaisille oma vastuualue Bosniassa

Bosnian rauhanturvahankkeeseen osallistuva Suomalainen Jääkäripataljoona on saanut oman vastuualueen Pohjois-Bosniassa. Pataljoonan vahvuutta lisättiin samalla niin, että suomalaisia rauhanturvaajia on nyt Bosniassa 460.

Pataljoonan komentajan, eversti Juhani Kääriäisen mukaan oman vastuualueen myötä pataljoonan operatiivisten tehtävien määrä moninkertaistui ja monipuolistui. Pataljoona johtaa nyt itse partiointia ja valvontaa, kun aiemmin se tapahtui muiden pataljoonien alaisuudessa ja apuna.

-Suomalainen Jääkäripataljoona vastaa nyt omalla vastuualueellaan siitä, että osapuolten asevoimat noudattavat Daytonin rauhansopimuksen ehtoja. Lisäksi pyrimme ehkäisemään kaikenlaiset väkivaltaisuudet ja turvaamaan vapaan liikkumisen alueella, Kääriäinen tähdensi. Vastuualueen suurin kaupunki on 16000 asukkaan muslimienemmistöinen Gradacac Pohjois-Bosniassa. Partiointi painottuu erityisesti Bosnian serbitasavallan sekä muslimien ja kroaattien muodostaman liittovaltion väliselle vyöhykkeelle. Pataljoonan tukikohta säilyy Dobojn kaupungissa, vaikka se ei vastuualueeseen kuulukaan.

Suomalaiset rauhanturvaajat lähtivät Bosniaan vuonna 1996 lähinnä rakentajaosastona. Toiminnan painopiste on kuitenkin muuttunut rakentamisesta valvontatehtäviin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.