Mainos

Suomalaisilla vilkas vuosi Cannesin marketissa

Cannesin Marché du Film -tapahtumassa ensi-iltansa saanut Joulutarinan englanninkielinen versio on vakuuttanut kansainväliset ostajat, ja elokuva on tähän mennessä myyty viiteentoista maahan. Useassa maassa suunnitellaan ensi jouluksi teatterilevitystä, joka on suomalaiselle elokuvalle harvinaista ulkomailla.

- Eurooppalaisten lisäksi pohjois- ja eteläamerikkalaiset ostajat ovat olleet erityisen kiinnostuneita, kertoo elokuvan ohjaaja ja tuottaja Juha Wuolijoki.

- Englanninkielisen versiomme tähti John Turturro (Barton Fink, Transformers, Big Lebowski) on voittanut Cannesin elokuvajuhlien parhaan miesnäyttelijän palkinnon, joten Cannes on meille suotuisa paikka esitellä Joulutarinaa.

Viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva Joulutarina jälkiäänitetään ainakin kahdeksalle eri kielelle. Suomalainen joulupukki saa uuden äänen muun muassa Ranskassa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Serbiassa, Kroatiassa sekä Espanjassa ja Meksikossa, jotka tekevät elokuvasta omat paikalliset jälkiäänityksensä.

Mustaa jäätä myyty muun muassa Aasian maihin

Berliinin kilpailusarjassa helmikuussa kansainvälisen ensi-iltansa saanut Petri Kotwican ohjaama Musta jää on myyty jo kymmenelle myyntialueelle eri puolille maailmaa. Uusimpia, Cannesissa allekirjoitettuja sopimuksia ovat myynnit Taiwaniin, Hongkongiin, Thaimaahan ja Kreikkaan. Myös eri maiden festivaalit ovat hyvin kiinnostuneita Mustasta jäästä ja sitä esitetäänkin lähikuukausina festivaaleilla muun muassa Portugalissa, Belgiassa, Serbiassa, Israelissa, Puolassa, Taiwanissa, Intiassa ja Japanissa.

Myös Kotwican seuraava, Rat king -niminen elokuvahanke on ollut Cannesissa esiteltävänä ja se on herättänyt odotetusti laajaa kansainvälistä kiinnostusta.

Aku Louhimiehen vasta valmistunut elokuva Käsky puolestaan esitettiin ensimmäistä kertaa Cannesissa, ainoastaan festivaaleille ja myyntiyhtiöille tarkoitetussa suljetussa market-näytöksessä.

Niko - lentäjän poika on myyty jo yli 100 maahan

Koko illan animaatioelokuvan Niko - lentäjän poika levitysoikeudet on myyty ennätyksellisesti yli 100 maahan. Niko on kautta aikain laajimmalle levinnyt suomalaiselokuva. Elokuva on osoitus suomalaisen animaatiobuumin kantamista hedelmistä ja Suomessa animaatio-alan kehittämiseksi tehdystä työstä.

Niko on myyty lukuisiin Euroopan, Kaukoidän ja Latinalaisen Amerikan maihin sekä Venäjälle ja Kiinaan. Sopimus USA:n, Kanadan ja kaikkien englanninkielisten alueiden levitysoikeuksista on myös allekirjoitettu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.