Mainos

Suomalaisia veneonnettomuudessa Thaimaassa

Turistiveneen uppoaminen vaati ainakin seitsemän ihmisen hengen Thaimaassa. Lisäksi parisenkymmentä matkustajaa on kateissa.

Koh Samui

Ainakin seitsemän ihmistä on kuollut Thaimaassa, Siaminlahden eteläosassa, sattuneessa veneonnettomuudessa. Kuolleista neljä on ulkomaalaisia turisteja ja kolme thaimaalaisia. Kuolonuhrien määräksi oli kerrottu aiemmin kahdeksan, mutta paikalliset viranomaiset muuttivat lukua jälleen aamupäivällä.

Turmaveneessä oli omaisten mukaan myös ainakin kaksi suomalaismatkustajaa, mutta he eivät loukkaantuneet. Suomen Thaimaan-suurlähetystöllä ei toistaiseksi ole muuta tietoa suomalaisturisteista tai -uhreista.

Veneonnettomuudesta toimitettiin Samuin lomasaaren sairaaloihin kaikkiaan 20 ihmistä, ja kateissa on edelleen 17 veneessä ollutta. Samuin saaren poliisin mukaan heidän joukossaan on kolme ruotsalaista, kaksi unkarilaista, sveitsiläinen, saksalainen, itävaltalainen, norjalainen ja britti.

Suomen Bangkokin-suurlähettiläs Heikki Tuunanen kertoo, että vene oli ylilastattuna palaamassa Pa Nganin saarelta kohti Samuin lomasaarta. Myös Thaimaan poliisi arvelee, että alus oli liian täynnä. Veneen matkustajat olivat osallistuneet Pa Nganilla nuorten reppumatkailijoiden suosimaan täydenkuun juhlaan.

Kaikkiaan laivalla oli noin 45 turistia ja miehistö.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.