Suomalaisia tulvii Pohjois-Amerikkaan – nämä MM-kultaleijonat ovat jo solmineet NHL-sopimuksen

Kaapo Kakon, 18, varaaminen New York Rangersiin koko NHL-draftin toisena pelaajana on oma lukunsa, mutta hänen lisäkseen Pohjois-Amerikka on kutsunut monta muutakin tuoretta suomalaista jääkiekon maailmanmestaria.

Tässä jutussa kartoitetaan muissa sarjoissa viime kaudella pelanneet kevään kultaleijonat, jotka ovat tuoreina kasvoina solmineet NHL-sopimuksen.

Tälle listalle lukeutuvat maalivahti Veini Vehviläinen, 22, puolustajat Oliwer Kaski, 23, ja Jani Hakanpää, 27, sekä hyökkääjät Eetu Luostarinen, 20, ja Joel Kiviranta, 23.

Uusia NHL-organisaatioihin suunnanneita tuoreita kultaleijonia on siis Kakko mukaan lukien kaikkiaan kuusi kappaletta.

Vehviläisen sopimus on Columbus Blue Jacketsin kanssa, Kaskella kohteena on Detroit Red Wings, Hakanpäällä Anaheim Ducks, Luostarisella Carolina Hurricanes ja Kivirannalla Dallas Stars.

Jo viime kaudella NHL:ssä tai AHL:ssä pelanneita pelureita Suomen maailmanmestarijoukkueesta ovat maalivahti Kevin Lankinen, 24, puolustajat Henri Jokiharju, 20, ja Niko Mikkola, 23, sekä hyökkääjä Juho Lammikko, 23. Heistä vain Lammikolla on solmimatta NHL-sopimus ensi kaudeksi.

NHL-organisaatioiden pelaajia Suomen maailmanmestarijoukkueesta on nyt 9 peluria koko joukkueen vahvuudesta, 25 pelaajasta. Jos Lammikkokin lyö nimensä NHL-sopimuspaperiin, lukema nousee kymmeneen.

Suomen "nimettömäksi" kutsuttu maailmanmestarijoukkue ei ole enää niin nimetön.

Lue myös:

    Uusimmat