Mainos

Suomalaisia ruumiskoiria Thaimaan katastrofialueelle

Thaimaan luonnonkatastrofin uhreja etsitään nyt suomalaisten ruumiskoirien avulla. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ruumiskoirat työskentelevät trooppisissa olosuhteissa.

Poliisi on lähettänyt Thaimaan luonnononnettomuusalueelle kaksi suomalaista ruumiskoiraa ohjaajineen etsimään maastosta kadoksissa olevia uhreja.

Keskusrikospoliisin mukaan koirat työskentelevät rajatulla alueella Pakarangissa Khao Lakin pohjoispuolella, missä sijaitsi suomalaisten ja muiden pohjoismaalaisten suosima hotellialue. Suurin osa kadoksissa olevista suomalaisista lomaili tällä alueella.

Suomi tekee uhrien etsinnässä yhteistyötä Norjan ja Thaimaan viranomaisten kanssa. Suomi on Pohjoismaissa johtava maa ruumiskoirien koulutuksessa ja on mm. antanut koulutusapua muille Pohjoismaille.

Trooppiset olosuhteet haasteena

Sekä koirilla että niiden ohjaajilla on aiempaa kokemusta ulkomaisista etsintätehtävistä, mutta trooppisissa olosuhteissa ei suomalaiskoiria ole aiemmin käytetty.

Keskurikospoliisin mukaan koirien hyvinvointi pyritäänkin varmistamaan siten, että ne työskentelevät vain vuorokauden viileimpään aikaan varhain aamulla ja iltaisin.

Ruumiskoirien käytöstä on sovittu alustavasti kahden viikon ajaksi, mutta mikäli trooppiset olosuhteet osoittautuvat niille liian vaikeiksi, koirat palaavat kotimaahan aiemmin.

113 suomalaista yhä kadoksissa

Suomalaisia katastrofin uhreja on edelleen kadoksissa 113, kun määrä alun perin oli 178. 57 vainajaa on tähän mennessä kotiutettu. Lähes kaikki suomalaiset on tunnistettu hammastietojen perusteella.

Keskusrikospoliisi arvioi, että jatkossa uusien suomalaisiksi tunnistettavien uhrien määrä vähenee. Thaimaan viranomaisten arvion mukaan tunnistaminen jatkuu kesään asti.

Suomalaisen etsintä- ja tunnistusryhmän vahvuutta tullaan KRP:n mukaan vähentämään kevään aikana, mutta kotiuttamisaikataulua ei ole päätetty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.