Mainos

Suomalaisia pidätettiin Prahassa

Tshekin poliisi pidätti eilisiltana kymmenen suomalaista maan pääkaupungissa Prahassa

.

Prahassa osoitettiin meiltä

Suomalaiset pidätettiin Prahassa johon on kerääntynyt aktivisteja eri puolilta maailmaa osoittamaan mieltään kansainvälisten rahalaitosten IMF:n ja Maailmanpankin toimintaa vastaan.

Pidätettyjen joukossa olleen helsinkiläisopiskelija Antti Meriläisen, 23, mukaan poliisi kohteli heitä tylysti ja ryhmän naisjäsenet pakotettiin riisuuntumaan ja kyykistymään monta kertaa naispoliisin edessä. Siviilipukuinen poliisi läimäytti yhtä nuorista kasvoihin, kun hän kysyi oliko poliisien joukossa englannintaitoisia.
-Meidät pysäytettiin vanhassa kaupungissa, passimme tarkistettiin, tavarat tutkittiin ja poliisi tylyili meille, vaikkemme olleet tehneet mitään, Meriläinen kuvaili puhelimitse Prahasta.

Pidätetyt vietiin ensin poliisiasemalle ja myöhemmin pakolaiskeskukseen, jossa miehiä seisotettiin ahtaassa käytävässä. Pidätettyjä ei päästetty aluksi vessaan ja heiltä kiellettiin mahdollisuus soittaa suurlähetystöön. Ryhmä pääsi pois tänään aamulla noin 12 tunnin pidätyksen jälkeen, ja heille annettiin määräys poistua maasta 24 tunnin kuluessa, Meriläinen kertoi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Prahan poliisi on pidättänyt kaikkiaan 850 mielenosoittajaa, joista 330 on ulkomaalaisia. Heistä 127 on määrätty karkotettaviksi. Poliisin tiedottaja on kiistänyt viranomaisten hakanneen pidätettyjä tai pitäneen heitä nälässä. Kymmenet aktivistit ja ainakin 80 poliisia on loukkaantunut mielenosoittajien ja virkavallan yhteenotoissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.