Mainos

Suomalaisia pankkitilejä on yritetty avata väärennetyillä ajokorteilla

Suomalaisia pankkitilejä on yritetty avata tänäkin vuonna väärennetyillä henkilöpapereilla, kertoo Finanssialan Keskusliitto.

Sen mukaan huijausyrityksiä on ollut tänä vuonna noin 50. "Muutamissa tapauksissa" pankkitili on onnistuttu avaamaan väärennetyillä henkilöpapereilla.

– Yleisimmin tilinavaukseen on yritetty käyttää väärennettyä ajokorttia tai henkilökorttia, Finanssialan Keskusliiton vahingontorjunnasta ja turvallisuudesta vastaava johtaja Risto Karhunen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa suurista summista ei ole ollut kuitenkaan kyse.

– Intressinä on yleensä halu suojata pieni summa rahaa. Kyseessä on silloin rahanpesu, Karhunen selvittää.

OP-Pohjola-ryhmälle tappioita

OP-Pohjola-ryhmä on muiden pankkien ohella joutunut tänä vuonna huijausyritysten kohteeksi. Finanssikonsernin turvallisuuspäällikön Reijo Lähteen mukaan pankkitilejä on yritetty avata väärennetyillä henkilöpapereilla tänä vuonna vajaa 10 kertaa.

– Varsin moni on jäänyt kuitenkin kiinni, kun henkilöpapereita on tarkistettu. Joissakin tapauksissa tili on onnistuttu kuitenkin avaamaan väärennetyillä papereilla. Näistä on tullut meille sadoista euroista tuhansiin euroihin tappioita per tapaus, Lähde kertoo.

Hänen mukaansa väärillä henkilöpapereilla avattuja tilejä on yritetty käyttää erityisesti pikavippien hyödyntämiseen.

– Henkilö, joka on petollisesti hakenut muiden nimissä pikavippejä, ei halua esiintyä tilinavauksen yhteydessä omalla henkilöllisyydellään, vaan käyttää muiden nimiä.

Myös Nordea Pankista kerrotaan, että se on törmännyt vuosittain yksittäisiin huijausyrityksiin. Sampo Pankin mukaan tilien avaamisyritykset väärennetyillä henkilöpapereilla ovat "harvinaisia".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.