Mainos

Suomalaisia on nyt yli viisi miljoonaa

Väestönlisäys on suurin 15 vuoteen. Myös avioliittoja solmitaan tänä vuonna enemmän kuin yli kahteen vuosikymmeneen.

Suomalaisia on Tilastokeskuksen arvion mukaan tämän vuoden lopussa 5,3 miljoonaa. Asukkaita on nyt 23 000 enemmän kuin viime vuonna.

Väestönlisäys on tänä vuonna suurin 15 vuoteen. Väkilukua on kasvattanut etenkin lisääntynyt maahanmuutto.

Meille tulee tänä vuonna arviolta noin 25 900 ihmistä. Määrä on suurin Suomen itsenäisyyden aikana. Suomesta pois muuttavia on kuluvana vuonna puolestaan 12 400.

Kotipaikkaa maan sisällä vaihtaa tänä vuonna yli 291 000, joka on 5 200 viime vuotta enemmän. Maassa muuttavien luku on suurin itsenäisyyden aikana.

Syntyneiden määrä viime vuotta pienempi

Tänä vuonna uusia kansalaisia syntyy 58 600, eli parisataa viime vuotta vähemmän. Kuollaita taas on reilut 49 000, missä on tuhannen lisäys viime vuoteen verrattuna. Tästä huolimatta kuolleita on nyt vähemmän kuin 1990-luvulla keskimäärin.

Maakunnista väestö lisääntyy määrällisesti eniten Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Suhteellisesti eniten väestö taas kasvaa Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Itä-Uudellamaalla.

Väestöä katoaa määrällisesti eniten Etelä-Savon ja Satakunnan sekä suhteellisesti eniten Etelä-Savon ja Kainuun maakunnista.

Avioliittoja solmitaan runsaasti

Avioliittoja solmitaan vuoden loppuun mennessä 29 600, eli 1 300 enemmän kuin vuotta 2006. Solmittujen avioliittojen määrä on suurin vuoden 1982 jälkeen.

Avioeroja puolestaan otetaan tänä vuonna arviolta noin 13 300. Luku on suunnilleen sama kuin vuotta aiemmin.

Parisuhteita rekisteröidään tänä vuonna noin 180.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.