Mainos

Suomalaisia mukana EU:n Connect-kulttuurihankkeissa

Kymmenen suomalaista kulttuuri- ja taidealan toimijaa on valittu mukaan EU:n Connect-hankkeisiin. Niissä yhdistetään kulttuuria ja koulutusta sekä tutkimusta ja uutta teknologiaa.

Euroopan komissio myönsi tukea 31 hankkeelle, joista kahdessa suomalaiset ovat pääjärjestäjinä. Toinen hankkeista on kansainvälinen Voices of Europe -nuorisokuoroprojekti, jossa pääjärjestäjänä on Helsingin kulttuurikaupunkisäätiö. Yhteistyökumppanit ovat viidestä Euroopan ensi vuoden kulttuurikaupungista.

Suomen Kuvanveistäjäliitto puolestaan järjestää Heart-yhteistyöhankkeen, jossa on mukana 16 taiteilijaa Euroopan eri kaupungeista. Hankkeeseen liittyy työpajoja, kaupunkitaideteoksia ja verkko-osuus. Mukana on taiteilijoita Espanjasta, Belgiasta, Ranskasta ja Tshekin tasavallasta.

Lisäksi yhteisjärjestäjinä tukea saivat Helsingin ammattikorkeakoulu, Västnyländska Ungdomsringen rf/Tryckeriteatern, Oulun Elokuvakeskus ry, Uuden tanssin keskus Zodiak, Lapin taidetoimikunta, Sibelius-Akatemia sekä Espoon-Vantaan teknillisen ammattikorkeakoulun muotoiluinstituutti.

Connect-hankkeissa on mukana yhteensä 176 järjestäjää Euroopan maista. Komission tuki hankkeille on runsaat seitsemän miljoonaa euroa eli noin 42 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.