Mainos

Suomalaisia juksattiin mitä ovelimmin keinoin vuonna 2016 – kompastuitko sinäkin näihin?

Facebookissa levinneet huijaukset, ”ilmaiset lounaat” ja kiertoviestit onnistuivat juksaamaan tuhansia suomalaisia vuonna 2016.

MTV Digi kokosi vuodenvaihteen kunniaksi otoksen vuoden 2016 mieleen painuneimmista huijauksista, joihin moni kompastui. 

1. Tämän opimme: Kaveriinkaan ei voi enää luottaa

Facebookissa kiertää jatkuvasti erilaisia haittalinkkejä, jotka on naamioitu mitä ovelammin keinoin pahaa arvaamattomien klikkaajien harmiksi. Muun muassa näitä saimme seurata tänä vuonna:

2. ”Ilmainen lounas” sai tuhannet suomalaiset pauloihinsa – ”ämpäri-ilmiö” näkyy myös somessa

Ilmainen tavara kiinnostaa suomalaisia, kuten olemme tänä vuonna saaneet todistaa "ämpäri-ilmiön" ansiosta. On kuitenkin syytä muistaa, että ilmaisia lounaita ei ole olemassakaan.

3. Totuus naisten somekuvien takaa paljastui humoristisella tavalla

Koomikoiden Facebookissa jakama video parodioi hupaisalla tavalla naispuoleisten henkilöiden sosiaalisessa mediassa luotua täydellistä elämää. Tunnistatko itsesi?

4. Facebook itsekin mokasi

Sosiaalisen median palvelu Facebook ei ainoastaan toiminut useiden huijausyritysten tapahtumapaikkana, vaan mokasi itsekin useaan kertaan. Huomion arvoinen ilmiö kuluneena vuonna on myös ehdottomasti Facebookissa levinneet valeuutiset.

5. "Kaikki Facebook-keskustelusi julkaistaan!"

Jo useita vuosia Facebookissa on aina silloin tällöin lähtenyt kiertoon viesti, jossa pelotellaa Facebookin julkaisevan pian kaikki käyttäjien salaisetkin keskustelut, ellei käyttäjä julkaise kyseistä kiertoviestiä seinällään. Paniikki oli kuitenkin tänäkin vuonna aivan turhaa.

6. Netflixin parissa köllöttävät suomalaiset olivat helppo kohde

Supersuosittu videotoistopalvelu Netflix ei säästynyt huijareilta. Myös suomalaismiehen paljastus leffatarjonnan huimasta hupenemisesta noteerattiin laajalti maailmalla.

7. Myötätunto heräsi viimeistään tässä kohtaa

Surullinen kuva "PC-pelaajan painajaisesta" herätti monen myötätunnon.

8. Hyvää "Kirjallisuuden viikkoa"!

Harmi vain, ettei sellaista ole olemassakaan! Iloiset päivitykset tosin tuskin loukkasivat ketään.

11. Tarkkaavaisuuskaan ei enää riitä – huijatuksi voi tulla kuka vain

Nettihuijauksista saattaa päällimmäisenä tulla mieleen huonolla suomen kielellä kirjoitetut roskaposti-lokeroon putoavat viestit, mutta huijarit ovat valitettavasti yhä useammin askeleen edelle. 

12. Turing Phone lupasi työpaikkoja Saloon

Viimeisimpänä on syytä mainita iloisilla uutisilla Saloon ilmestyneestä Turing Robotic Industries -yrityksestä. Yritys lupasi tuoda Nokian hylkäämiin tiloihin uutta eloa alkamalla valmistaa Turing Phone -älypuhelimia.

Lukuisten juonenkäänteiden jälkeen innostus kuitenkin hiipui. Mitä erikoisimmat tapahtumat herättivät niin närää kuin epäuskoakin yrityksen toiminnasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.