Mainos

Suomalaisia huijataan törkeästi Latvian yökerhoissa

Juttuseuraa etsivät saattavat joutua maksamaan satojen eurojen maksut Riiassa, varoittaa KRP.

Kymmenet suomalaiset ovat joutuneet luottokorttihuijausten kohteeksi viime aikoina Latvian pääkaupungissa Riiassa, tiedottaa Keskusrikospoliisi.

Suomessa poliisin tietoon on tullut pelkästään alkuvuoden aikana kymmeniä rikosepäilyjä, jotka liittyvät paikallisiin yökerhoihin ja niissä viihtyviin suomalaisiin.

Yökerhojen asiakkaiden luottokorteilta on veloitettu räikeästi suurempia summia, kuin mitä juomien hinnoiksi on ilmoitettu.

- Yhdistävänä tekijänä näissä tapauksissa on se, että ne ovat tapahtuneet yöllä. Uhreina on ollut kaikenlaisia asiakkaita. Jotkut ovat huomanneet ylilaskutuksen vasta kotimaassa, joissain tapauksissa on ylilaskutettu ihan silmien edessä, sanoo rikosylikonstaapeli Tero Toivonen KRP:stä.

Perusteettomat maksut on laskutettu joko salaa, erehdyttämällä tai väkisin. Joissain tapauksissa on uhattu myös väkivallalla. Asiakkaiden juomiin on saatettu ujuttaa huumaavia aineita, jotta huijaaminen helpottuisi.

Kalliita drinkkejä

Tapaukset eivät koske mitään yksittäistä yökerhoa, vaan ilmiö on yleinen useissa yökerhoissa.

KRP muistuttaakin, että Riian yöelämään mielivien on syytä miettiä tarkkaan, kannattaako tuntemattomille tarjota juomia tai juttuseuraa kysymättä ensin hintaa. Pelkästä keskustelusta saatetaan nimittäin vaatia satojen eurojen maksuja.

- Ylilaskutuksen määrä on pitkälti riippunut luottorajasta. Pienimmät ylilaskutukset ovat joissain sadoissa euroissa, jotkut menevät tuhansiin euroihin. Olemme tehneet yhteistyötä eri maiden poliisiviranomaisten kanssa, Toivonen kertoo.

Poliisin mukaan luottokorttien käyttöä onkin syytä välttää latvialaisissa yökerhoissa.

Huijauksia on tullut ilmi Suomessa jo 100 000 euron edestä. Uhreiksi eivät ole joutuneet ainoastaan suomalaiset, vaan yökerhohuijarit petkuttavat ulkomaalaisilta turisteilta vaikuttavia henkilöitä kansallisuuteen katsomatta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.