Mainos

Suomalaisia houkutellaan EU-virkamiehiksi

Samalla kun Suomi hamuaa lisää johtaja-tason paikkoja EU:n komissiosta myös nuorempia virkamiehiä kannustetaan hakeutumaan EU-uralle. Markkinointia tarvitaan, koska EU-virkoihin ei ole enää menijöitä läheskään siinä määrin kuin Suomen EU-jäsenyyden alkuaikoina.

Suomalaisten EU-virkamiesten määrää ovat vähentäneet myös tiukat karsintakokeet. Suomalaisilla on ollut keskimääräistä enemmän vaikeuksia läpäistä tiukka valintakoe, joka avaa ovet EU:n virkoihin. Kokeissa testataan oman erityisalan ja EU-tuntemuksen lisäksi kielitaitoa ja älykkyyttä. Nyt Suomessa on kuitenkin huomattu, että EU-virkamiesuralle aikovia valmennetaan karsintakokeisiin jo monessa maassa.

-Ehkä olemme olleet pikkuisen naiveja myös ja uskoneet, että kyllä hyvät ihmiset pärjäävät sekä silloin kun pyrkivät sisään että kun komissiossa ovat. Mutta kun muut ovat aktiivisia, niin kyllä meidäkin pitää tukea ihmisiä, toteaa valtiosihteeri Alec Aalto valtionuvoston EU-sihteeristöstä.

Myös Suomessa on aloitettu kokelaiden valmennus. Tähtäimessä on EU:n käynnistämä karsinta maatalous-, kalastus-, ympäristö- ja tutkimusasioiden osaajille, joka avaa ovet unioniin 800 virkamiehelle. Hakemukset on jätettävä viimeistään ensi viikon perjantaina.

Tämän jälkeen ovet sulkeutuvat suomalaisilta muutamaksi vuodeksi, koska seuraaviin kilpailuihin saavat osallistua vain EU:hun liittymässä olevien, uusien jäsenmaiden kansalaiset.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.