Mainos

Suomalaisia hellitään lämmöllä: Öisin jopa 20 astetta

Lämpimät säät hellivät suomalaisia koko maassa. Loppuviikosta ukkosriski kasvaa, MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta ennustaa.

Helteiset päivät ja trooppiset, yli 20 asteen yöt, hellivät suomalaisia tällä viikolla. Lämpötilat liikkuvat yleisesti 25-30 asteen paikkeilla. Rannikolla, idässä sekä Pohjois- ja Itä-Lapissa voi lähipäivinä olla viileämpää.

Kostea ja lämmin sää saa paikoittain aikaan sade- ja ukkoskuuroja. Maanantaina sateita ja ukkoskuuroja voi esiintyä Lounais-Suomessa ja tiistaina sekä keskiviikkona itä- ja keskiosassa maata. 

– Torstaina sateita voi tulla Etelä- ja Keski-Suomessa. Perjantaina pieni ukkosriski on olemassa lähinnä maan länsiosassa. Loppuviikosta ukkosriski kasvaa koko maassa, Pouta sanoo. 

Taiwaniin iskee taifuuni

Maailmalla on liikkeellä rajuja sääilmiöitä. Filippiinejä ravistellut Rammasun-taifuuni on vaatinut jo 97 ihmisen hengen. Taifuuni on jo jatkanut matkaansa Kiinaan. Filippiinien pohjoispuolitse kulkee kuitenkin uusi myrsky, jonka tuulet puhaltavat yli 40 metriä sekunnissa.   

– Uusi taifuun Matmoi tuo rankkasateita Filippiineille ja rantautuu Taiwaniin keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaan. Taifuuni vastaa kakkosluokan hurrikaania. Mutavyöryt ja tulvat ovat mahdollisia, Pouta kertoo.

Katso ylhäältä Visa Salojärven viikon sääennuste ja alhaalta Pekka Poudan paikkakuntakohtaiset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.