Mainos

Suomalaisia elokuvia palkittiin

Kahdelletoista elokuvalle on jaettu yhteensä 340000 euron arvoiset valtion laatupalkinnot.

Suurimmat laatutukipalkinnot - 50000 euroa - saivat Lasihelmi Filmi Oy:n tuottama ja Jarmo Lampelan ohjaama Joki sekä Sputnik Oy:n tuottama ja Aki Kaurismäen ohjaama Mies vailla menneisyyttä.

Kulttuuriministeri Kaarina Dromberg luovutti kotimaisille elokuvien tuottajille myönnettävät vuotuiset palkinnot tänään Helsingissä.

40000 euron palkinnon saivat Giron Filmi Oy:n tuottama, Markku Lehmuskallion ja Anastasia Lapsuin ohjaama Elämän äidit sekä Kinotar Oy:n tuottama, Susanna Helken ja Virpi Suutarin ohjaama Joutilaat.

Muut laatutuen saajat olivat: MRP Matila Röhr Productions Oy:n ja Olli Saarelan Rölli ja metsänhenki, Illume Oy:n ja Jouni Hiltusen Blatnoi Mir - Varkaiden maailma, Kristallisilmä Oy:n ja Eija-Liisa Ahtilan Rakkaus on aarre, Kinoproduction Oy:n ja Mari Soppelan Perheeni tarina, Jaakko Ilkka Productions Oy:n ja Jaakko Ilkka Virtasen Kirjoitan teille täältä maan päältä, LR Film Productions Oy:n ja Christian Lindbladin Eläköön markkinatalous, Osuuskunta Camera Cagliostron ja Katariina Lillqvistin Laulu hirsipuusta sekä Firma Antonia Ringbomin tuottama ja Antonia Ringbomin ohjaama Afrikkalaisia lapsia ja itsepäisiä sakaaleja.

Laatutuen jakaa valtion elokuvataidetoimikunta, jonka puheenjohtajana on ohjaaja Juha Rosma. Elokuvatuotannon laatutuet jaettiin nyt 30. kerran. Tukea myönnetään kotimaiselle tuottajalle tunnustuksena ansiokkaasta elokuvasta tai muusta kuvaohjelmasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.