Mainos

Suomalaisia ei uhrien joukossa

Ulkoministeriön tietojen mukaan suomalaisia ei ole kuolonuhrien joukossa. Ainakin kaksi suomalaisnaista on viety sairaalaan Etelä-Thaimaassa.

Sumatran maanjäristys 12/2004

Suomalaisia ei enää ole kateissa Thaimaan Phuketissa hyökyaallon jäljiltä, kerrottiin ulkoministeriöstä illansuussa. Aiemmin päivällä oli epäilty muutaman suomalaisen kadonneen.

Ulkoministeriön tietojen mukaan suomalaisia ei ole kuolonuhrien joukossa. Ainakin kaksi suomalaisnaista on viety sairaalaan Etelä-Thaimaassa.

Pääkaupunki Bangkokista on Phuketiin matkalla yksi Suomen suurlähetystön avustaja. Hän perustaa sinne tilapäisen konsulipisteen. Siellä autetaan suomalaisia, jotka muun muassa ovat menettäneet passinsa.

Suomalaisturisteja runsaasti katastrofialueilla

Kaakkois-Aasiassa hyökyaallon iskemillä alueilla on satoja suomalaisia lomailijoita. Pelkästään Finnmatkojen kuljettamina suomalaisia on Thaimaan Phuketissa 500-600 ja Sri Lankassa runsaat 200.

Finnairin arvion mukaan Thaimaassa on yhteensä ainakin 3 000 suomalaista, joista valtaosa maan itärannikolla, minne hyökyaalto ei iskenyt. Phuketiin matkalla ollut Finnairin lomalento laskeutui Suomen aikaa puoliltapäivin Bangkokiin. Phuketista kotiin paluuta odottavat runsaat 200 matkustajaa noudetaan heti, kun saaren lentokenttä avataan liikenteelle. Sri Lankalle Finnair ei ole tehnyt lentoja.

Suomen Matkatoimistolla ei ole ollut tilauslentoja hätäalueelle, mutta Thaimaassa ja Malediiveillä on parisataa suomalaista yhtiön kautta varatuilla omatoimimatkoilla. Sri Lankassa ja Indonesiassa Suomen Matkatoimiston asiakkaita ei ole.

Arean asiakkaita on koko Thaimaassa alle sata ja Indonesiassa alle kymmenen. Arealla ei ole suomalaisturisteja Sri Lankassa. Onnettomuuden lähialueilla suomalaisia on yhteensä noin 400 Bangkokissa ja Intian Goalla, joihin aalto ei iskenyt.

Aselepotarkkailijat kunnossa

Osastosihteeri Kari Lehtonen ulkoministeriöstä kertoo, että ministeriö kerää tietoa alueella olevien suomalaisten kohtalosta.

UM:llä ei vielä kahdeksan aikaan ollut antaa arviota katastrofialueella olevien suomalaisten kokonaismäärästä. Ulkoasiainneuvos Mikko Pyhälä kuitenkin kertoo, että ainakin kaikki 11 Sri Lankan itärannikolla onnettomuusalueella palvelevaa suomalaista aselepotarkkailijaa ovat kunnossa.

UM:n kriisikeskuksen puhelinnumero on 010 802 266. Pahoin ruuhkautunut numero on avoinna tapaninpäivänä kello 23:een ja maanantaina jälleen kello 8 alkaen.

Suomalaisten lomalentoja perutaan

Suomalaisten lomalentoja Aasian hyökyaaltoalueelle perutaan parhaillaan. Matkan varanneet saavat rahansa takaisin tai he voivat vaihtaa matkansa toiseen kohteeseen. Esimerkiksi Finnmatkojen tämäniltainen vuoro Phuketiin on peruttu, samoin tiistain lento.

Tjäreborg soittelee parhaillaan asiakkailleen huomisen ja tiistain Phuketin lentojen peruuntumisesta. Matkanjärjestäjät lentävät tyhjillä koneilla kohteisiin ja hakevat alueella lomailevat suomalaiset pois. Uusia asiakkaita alueelle ei viedä.

Myös Aurinkomatkat lentää ensi tiistaina tyhjällä koneella Sri Lankaan ja peruu ilmeisesti koko kevään lomalennot alueelle. Phuketin lennot on peruttu näillä näkymin kahdeksi viikoksi.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Sri Lankassa on lomalla myös Ellen Jokikunnas, joka muiden suomalaisten kanssa odottaa, että matkanjärjestäjä hakee heidät pois tuhoalueelta.
(Kymmenen uutiset 26.12.2004)

(26.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.