Mainos

Suomalaisia avustustyöntekijöitä evakuoitu Tshadissa

Kirkon ulkomaanapu on vetänyt avustustyöntekijänsä pois itäisestä Tshadista. Avustustyö Koukoun pakolaisleirillä on jouduttu keskeyttämään kiihtyneiden taisteluiden vuoksi.

Sissiarmeijat ovat jatkuvasti taistelleet Tshadin armeijan kanssa Koukoun pakolaisleirin läheisyydessä. Leirillä on pääasiassa Sudanista Darfurin alueelta paenneita ihmisiä.

Kirkon ulkomaanavun päällikkö Jouni Hemberg kertoo, että työtä jatketaan mahdollisimman nopeasti, kunhan turvallisuutilanne sen sallii.

- Tällä hetkellä joudumme kuitenkin odottamaan, mihin tilanne kehittyy. On hyvin vaikeaa arvioida, mitä seuraavaksi tapahtuu. Tshadissa on juuri sadekausi alkamassa, mikä voi tarkoittaa sitä, että sissit jäävät paikoilleen tai että sissit vetäytyvät nopeasti pois.

Aivan välttämättömimmän ruoanjakelun Koukoun leirissä hoitavat tällä hetkellä leiriläiset itse sekä jäljelle jääneet muutamat avustustyöntekijät. Kirkon ulkomaanavun työntekijöitä leiriin jäi kaksi. Operaatiota johdetaan tällä hetkellä radioteitse.

- Pyrimme nyt löytämään avustustoimintaan lisävaroja, sillä tilanne on käymässä pahaksi. Lisäksi olemme etsimässä täällä Suomen päässä lisää väkeä, joka voisi lähteä Tshadiin, Hemberg sanoo.

Tshadin itäosien kriisi johtuu pitkälti naapurimaan Sudanin Darfurin alueen levottomuuksista. Viimeisten kuuden vuoden aikana alueelle on virrannut Darfurista yli 250 000 pakolaista. Viime kuukausina tilannetta on pahentanut entisestään Sudanin hallituksen päätös ajaa 13 avustusjärjestöä ulos maasta. Darfurista paenneiden lisäksi Tshadissa on yli 200 000 pakolaista sekä maan sisältä että Keski-Afrikan Tasavallasta.

Kirkon ulkomaanapu on työskennellyt Kirkkojen kansainvälisen katastrofiavun verkoston ACT:n ja Luterilaisen maailmanliiton kanssa Tshadissa vuodesta 2007 lähtien. Apu tavoitti viime vuonna yli 56 000 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.