Mainos

Suomalaishinaajasta öljyä mereen?

Ruotsin aluevesille uponneen puskuhinaajan epäillään vuotaneen öljyä mereen. Herakle-alus upposi Ahvenanraumaan vajaa viikko sitten ajauduttuaan myrskyssä Grundkallenin matalikolle.

Viime viikolla Ruotsin aluevesille puskuhinaaja Herakleen kanssa uponneen proomu Bulkin tankeista epäillään vuotaneen öljyä mereen. Ruotsin rannikkovartioston mukaan sukeltajat ovat havainneet tankeista hävinneen 70 kuutiometriä raskasta polttoöljyä.

-Pinnalla ei ole havaittu öljyä, mutta tiedämme, että proomussa oli 70 kuutiota ja se on poissa. Tyhjä. Vaarana on, että öljy on uponnut, selvitti Claes-Göran Nordberg Härnösandin rannikkovartiostosta uutistoimisto TT:lle.

Ruotsin rannikkovartiosto aikoo tehdä useita valvontalentoja Ahvenanrauman alueelle tänään iltapäivällä tutkiakseen, onko öljyä meressä. Suomen rannikkovartiosto ei TT:n mukaan pääse paikalle kovan tuulen takia.

Runsaan 13 tonnin hiililastia Ruotsiin kuljettamassa ollut Herakles joutui myrskyyn vajaa viikko sitten ja ajautui Grundkallenin matalikolle, mihin se myöhemmin upposi. Aluksen kahdeksanhenkinen miehistö saatiin evakuoitua, eikä kukaan loukkaantunut.

Hinaajan omistaa turkulainen pelastusyhtiö Alfons Håkans.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.