Suomalaisetko uusavuttomia? Amerikkalaiset tarvitsevat reseptin jääpaloihin

Onko jääpalojen valmistaminen todella niin hankalaa, että siihen tarvitaan yksityiskohtainen resepti?

Alkuviikosta medioissa pohdittiin, onko suomalaisista todella tullut niin uusavuttomia, ettei kotioloissa viitsitä enää paistaa edes jauhelihaa itse. Lihatuotevalmistaja Wursti toi nimittäin Suomen markkinoille esipaistetun jauhelihan, jolle yritys uskoo löytyvän kysyntää nykypäivän kiireisissä kotitalouksissa.

Suomalaisten keittiöiden poropeukalot alkavat kuitenkin vaikuttaa suoranaisilta keittiövirtuooseilta, jos meitä verrataan amerikkalaisiin kotikokkeihin. Yhdeltä Amerikan suurimmilta ruokasivustolta, Food.comista löytyy nimittäin tarkka valmistusohje jääpalakuutioihin ravintotietoja myöden:

Jääpalaresepti on saavuttanut huiman suosion ja sitä on kommentoinut yli 600 Food.comin lukijaa. Mukana on myös käyttäjien omia kuvia lopputuloksesta. Suurin osa kommenteista on tosin sarkastissävytteisiä, joten ainakin osa amerikkalaisista osannee valmistaa jääpalakuutiot ilman varsinaista reseptiä.

– Oi, ihanaa! Olen niin iloinen, että tämä resepti löytyi. Isoäitini kuoli ja vei reseptin mukanaan hautaan. Te pelastitte elämäni, kommentoi eräs lukija.

– Pidin todella paljon reseptistä, mutta tein siihen hieman muutoksia, jotta siitä tulisi parempaa. Pelkän veden sijaan käytin jauhoja, munia, vettä, kaakaojauhetta sekä leivinjauhetta. Jääpalamuotin sijaan käytin kakkuvuokaa. Pakastamisen sijaan paistoin aineksia uunissa puoli tuntia. Siitä tuli hyvää. Kiitos alkuperäisestä reseptistä.

– Kiitos kaikille, että laitoitte kuvia omista jääpalakuutoistanne. Ne todella auttoivat minua visualisoimaan, miltä lopputuloksen pitää näyttää. Omistani tuli ihan samanlaisia kuin kuvissa. Perheeni oli niin innoissaan! Kiitos, kiitos!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja