Mainos

Suomalaiset vastustavat Natoon liittymistä

Selvä enemmistö suomalaisia vastustaa Suomen liittymistä puolustusliitto Natoon. MTV3:n teettämän mielipidetiedustelun mukaan jäsenyyteen suhtaudutaan yhtä kielteisesti koko maassa, eikä kysymys Natosta jaa Suomea kahtia EU-jäsenyyden tapaan. Vastustuksesta huolimatta valtaosa kyselyyn osallistuneista uskoo, että Suomessa valmistaudutaan sotilasliiton täysjäsenyyteen.

Radarin tekemässä mielipidetutkimuksessa 928 suomalaiselta kysyttiin viime viikon aikana, pitäisikö Suomen liityä sotilasliitto Naton jäseneksi. Vastaus oli selkeän kielteinen: suomalaissotilaita ei haluta jatkossakaan nähdä Naton lipun alla. 51 prosenttia kyselyyn vastanneista vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä ja vain 30 prosenttia ilmoitti kannattavansa sitä.

Peräti viidesosa haastatelluista ei kuitenkaan osannut ottaa kantaa Nato-jäsenyyteen puolesta tai vastaan.

Sen sijaan yli 80 prosenttia vastanneista oli varma siitä, että maamme poliittinen johto valmistelee - päinvastaisista vakuutteluistaan huolimatta - Suomea pikkuhiljaa Naton jäseneksi.

Vaikka suomalaiset ovat olleet valmiita lähettämään rauhanturvaajiaan YK:n ja nyttemmin Bosniassa myös Naton palvelukseen, tänne ei haluta kansainvälisten kriisien jälkipyykkiä: Jugoslavian sotarikollisten ottaminen Suomen vankiloihin sai vastaansa yllättävän jyrkkää vastustusta. 67 prosenttia vastanneista ei halua Haagin kansaivälisen oikeuden tuomitsemia serbejä, kroaatteja tai muslimeja suomalaistelkien taakse, vaikka asiasta on jo alustavasti sovittu.
(MTV3/Irmeli Seipäjärvi)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.