Mainos

Suomalaiset vaaliuurnille huomenna

Suomalaiset käyvät huomenna valitsemaan maalle uutta presidenttiä. Vaalihuoneistot avataan kello 9 ja suljetaan iltakahdeksalta. Vaalissa on äänioikeutettuja liki 4,2 miljoonaa. Ennakkoon ääntään käytti reilut 1,3 miljoonaa kansalaista eli suurinpiirtein yhtä paljon kuin viime presidentinvaaleissa. Jo kolmannes äänioikeutetuista on siten jo äänestänyt.

Kuusi vuotta sitten presidentinvaalien äänestysprosentti ylitti molemmilla kierroksilla 82 prosenttia. Presidentti valitaan nyt toista kertaa suoralla kansanvaalilla. Ehdokkaita on kaikkiaan seitsemän. Vaalin toinen kierros käydään kolmen viikon kuluttua. Tiistaina päättyneen ennakkoäänestyksen tulos saadaan heti kello 20:n jälkeen, kun vaalihuoneistot on suljettu. Koko vaalien tuloksen on määrä olla valmis noin kello 23.

Äänetysjono

Äänestämään lähtevien on syytä varautua todistamaan henkilöllisyytensä. Myös postitse tullut ilmoituskortti äänioikeudesta on hyvä olla mukana, sillä se nopeuttaa äänestystä. Kortin puuttuminen ei kuitenkaan estä äänestämistä. Ilmoituskortteja on tullut kaksi samanlaista. Toinen korteista on mahdollista toista äänestyskierrosta varten.

Vaalien tuloslaskentaa seurataan huomenna suorassa lähetyksessä MTV:n uutisstudiolta. Ohjelma alkaa kello 19.45 ja ennakkoäänestyksen tulokset kerrotaan kello 20.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.