Mainos

Suomalaiset uskovat oikeuksiinsa kuluttajina

Suomessa luotetaan muita Euroopan unionin maita enemmän kansalliseen oikeusturvaan kuluttaja-asioissa. Suomalaisista 82 prosenttia arvioi oikeuksiensa olevan hyvin suojattu kiistatilanteissa, ilmenee tuoreesta EU:n komission kyselystä.

Myös Britanniassa kolme neljästä kuluttajasta uskoo oikeutensa turvatuiksi. Luottamus on korkea myös Itävallassa, 69 prosenttia ja Ruotsissa, 68 prosenttia.

Luottamus on selvästi vähäisintä Etelä-Euroopan jäsenvaltioissa. Kreikassa ja Portugalissa vain 21 prosenttia uskoo kuluttajariidoissa oikeuksiensa olevan turvatut.

Tiedot ilmenevät EU:n komission teettämästä selvityksestä, jota varten haastateltiin 15 043 unionin kansalaista tammikuussa. Komissio kertoi tutkimuksesta maanantaina. Suomalaiset kääntyvät muita EU-kansalaisia halukkaammin oman maan viranomaisiin, kun kyse on kuluttajan oikeuksien puolustamisesta. Näin tekisi yli 60 prosenttia suomalaisista.

Suomen ohella vain Irlannissa yli puolet ihmisistä turvautuisi kansallisiin viranomaisiin. EU-maiden keskimääräinen luottamus kuluttaja-oikeuksissa omiin viranomaisiin on vain 40 prosenttia. Useissa muissa maissa kansalaiset ottaisivat ensin yhteyttä kuluttajajärjestöihin, joihin tukeudutaan eniten Hollannissa ja Ranskassa. Myös asian edistäminen tiedotusvälineiden kautta on yleistä monessa jäsenvaltiossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.