Mainos

Suomalaiset tyytymättömiä painoonsa

Suomalaiset ovat Apteekkariliiton tutkimuksen mukaan tyytymättömiä painoonsa. Reilu enemmistö eli 78 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi olevansa tyytymätön omaan painoonsa.

Yli puolet vastaajista eli 66 prosenttia kertoi kokevansa itsensä joko hieman ylipainoiseksi tai liian lihavaksi. Liian laihana itseään piti vain yhdeksän vastaajaa ja hoikkana vain 5 prosenttia. Normaalipainoiseksi itsensä mielsi 28 prosenttia vastaajista.

Suomen Apteekkariliitto toteutti suomalaisten ajatuksia painonhallinnasta kartoittavan verkkokyselyn syyskuussa. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 4 289 suomalaista ympäri Suomen.

Painonhallinta koetaan vaikeaksi

Lähes puolet 44 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi harrastavansa hengästymistä ja hikoilua aikaansaavaa liikuntaa keskimäärin 1-2 kertaa viikossa, vajaa kolmannes 31 prosenttia 3-4 kertaa viikossa ja joka kymmenes 9 prosenttia yli viisi kertaa viikossa. Vastanneista 15 prosenttia kertoi, ettei harrasta liikuntaa ollenkaan.

– Epäonnistumiset laihduttamisessa kertovat, että ihmiset tarvitsevat ammattilaisten tukea ja neuvoja painohallinnassa. Se näkyy myös apteekeissa, joissa yhä enemmän kysellään vinkkejä ja neuvoja laihduttamiseen, sanoo asiantuntijaproviisori Johanna Salimäki Apteekkariliitosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.