Mainos

Suomalaiset tyrmäävät punaisia päin ajamisen

Tienkäyttäjät suhtautuvat punaista päin ajamiseen hyvin tuomitsevasti. Vain rattijuopumusta ja ajokortitta ajamista pidetään punaisia päin ajamista vakavampana liikennerikoksena.

Tästä huolimatta punaista päin ajaminen on iso ongelma etenkin suurissa kaupungeissa. Liikenneturvan suurimmissa kaupungeissa vuonna 2007 tekemä tarkkailu osoittaa, että joka viidennen kerran valojen vaihtuessa yksi tai kaksi autoilla liikkuvaa kuljettajaa ajelee päin punaista.

Jalankulkijat eivät Liikenneturvan selvityksen mukaan käyttäydy liikennevaloissa autonkuljettajia paremmin. Joka viides jalankulkija kulkee valoissa päin punaista.

Jalankulkijat ovat selitelleet lainvastaista käyttäytymistään yleensä kiireellä. Toinen vakioselitys on huono sää, koska sateella tai kylmällä ilmalla on ikävää odotella valojen vaihtumista vihreäksi.

Autoilijat puolestaan selittävät omaa käyttäytymistään monin verukkein. Punaista päin ajamista puolustellaan muun muassa kiireellä, valojen huonolla näkyvyydellä tai punaisen valon palamisella liian pitkään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.