Mainos

Suomalaiset tuntevat kehnosti EU-parlamenttia

MTV:n uutisten teettämästä kyselystä käy ilmi, että suomalaisista 40 prosenttia tuntee huonosti EU-parlamentin ja sen jäsenten vaikutusmahdollisuuksia.

Suomalaiset tarvitsisivat lisää tietoa Euroopan parlamentin toiminnasta.

Vain kaksi viidestä suomalaisesta kokee, että heidän tietonsa Euroopan parlamentin toiminnasta ovat lisääntyneet viime vuosina. Asia käy ilmi MTV3:n ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston teettämästä tutkimuksesta.

Lähes joka toinen suomalainen kuitenkin uskoo, että tiedot Euroopan parlamentin ja sen jäsenten toiminnasta ovat pysyneet ennallaan. Vain yksi kymmenestä uskoo tietojensa vähentyneen.

Omien tietojensa parantumiseen uskovat etenkin nuoret ja opiskelijat.

Tiilikainen: Tietämyksen lisääminen tärkeää

Ulkoministeriön valtiosihteeri Teija Tiilikaisen mielestä Euroopan parlamentista tarvitaan lisää tietoa. Tiilikainen ei kuitenkaan usko tiedotuskampanjoiden tehoon. Hänen mukaansa parlamentin rooli aukeaisi kansalaisille paremmin, jos media seuraisi enemmän EU:n lainsäädäntötyötä ja parlamentin roolia siinä.

Tiilikainen pitää tietämyksen lisäämistä tärkeänä, koska Euroopan parlamentin valta lainsäädännössä ja päätöksenteossa on vahvistunut jatkuvasti.

- Aika pieni osuus suomalaisista tuntuu tiedostavan sen tosiasian, että jos Euroopan parlamentti vielä Suomen liittyessä unioniin oli aika heikko, on tilanne nyt toinen. Parlamentin roolin muutos on jäänyt taka-alalle ja ollaan enemmän puhuttu hallituksen roolista ja vallasta,arvioi Teija Tiilikainen MTV:n uutisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.