Mainos

Suomalaiset törttöilevät liikenteessä kesäisin – 250 km/h jo arkipäivää

Kesäisin ja varsinkin kesäviikonloppuisin monen kuljettajan kaasujalka on turhankin ärhäkäs. MTV3 Uutiset seuloi menneiden ja tämän vuoden ylinopeustapauksia kesäkuulta. Ylinopeustapausten määrä on valtava.

Ylinopeustapauksia mitataan kesäkuulla vuosittain reilusta 20 000:sta lähes 30 000 kappaleeseen. Liikkuvan poliisin viestintäpäällikön, ylikonstaapeli Jussi Pohjosen mukaan ylinopeusrikkeiden määrä on liian suuri.

– Suomessa tieliikenneturvallisuus on alhaisin verrattuna muihin Pohjoismaihin. Nopeudet kasvavat valitettavasti saman tien, kun kevät koittaa ja lumet sulavat. Kesäisin myös valoisuus innostaa kuljettajia kokeilemaan rajojaan, Pohjonen toteaa.

Hänen mukaansa poliisille on jo lähes arkipäivää se, että liikenteessä tulee vastaan moottoripyöräilijöitä, jotka ajavat 250 kilometrin tuntinopeutta.

– Jos ei nyt joka päivä, mutta todella usein tämmöisiä motoristeja tulee vastaan. Tänä kesänä tämmöisiä tapauksia on ollut kymmenkunta. Yleensä motoristit ovat halunneet kokeilla, paljonko heidän koneistaan lähtee irti. Kukaan ei pystyisi tuommoisissa nopeuksissa reagoimaan, jos joku tuleekin moottoripyörän eteen liikenteessä, Pohjonen huomauttaa.

Hänen mukaansa tänäkin kesänä on tapahtunut turhan monta onnettomuutta, jossa osallisena ovat olleet erityisesti nuoria. Pohjonen muistuttaa, että liika nopeus sekä alkoholi eivät kuulu turvalliseen ja vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.