Mainos

Suomalaiset tietoliikenneasiantuntijat tulivat apuun Haitiin

Kriisinhallintakeskuksen (CMCFinland) Haitiin lähettämät tietoliikenneasiantuntijat ovat saapuneet Haitiin kahden ja puolen vuorokauden matkustamisen jälkeen. Tietoliikenneasiantuntijat Kari Kumpulainen ja Karri Nieppo lähetettiin sisäministeriön päätöksellä tukemaan YK:n humanitaarisen avun koordinointikeskuksen tietoliikenneyhteyksiä.

Myös Suomen Punaisen Ristin liikkuvan klinikan sekä avustustyöntekijöiden oli määrä olla perillä saman päivän aikana. Kaikkiaan SPR:n tehtävissä Haitiin matkasi seitsemän suomalaista.

Eilen lähteneen majoitusleirin materiaali ja henkilöstö ovat niin ikään matkalla toimialueelle. Majoitusleiri on osa ruotsalaisten johtamaa International Humanitarian Partnership -järjestelmään kuuluvaa isompaa leiriä, johon voidaan majoittaa yli 200 avustustehtävissä olevaa henkilöä.

Majoitusleirin neljän suomalaisen ryhmänjohtajana toimiva Raimo Rasijeff kertoo, että tarkoituksena on matkata suoraan Haitiin eikä esimerkiksi naapurimaan Dominikaanisen tasavallan kautta. Ryhmän on määrä olla perillä huomisaamuna.

- Olisi aikamoinen rekkaralli, jos kaikki kuljetettavat tavarat pitäisi siirtää kohdealueelle naapurimaan kautta, kertoi STT:n puhelimitse Tukholmasta tavoittama Rasijeff, joka työskentelee suurimman osan vuodesta palomestarina Espoossa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.