Mainos

Suomalaiset tahtovat Alkolle reilut aukioloajat

Suomalaisten suuri enemmistö haluaa pitää Alkon aukioloajat vähintään nykyisellään.

Taloustutkimus Oy:n Verkkouutisten toimeksiannosta tekemässä tutkimuksessa ilmeni, että Alkon aukioloaikojen lyhentämistä kannattaa vain kymmenesosa kansalaisista. Selvimmin pitkäripaisen aukioloaikaa rajoittaisivat ikääntyneet, eläkeläiset ja keskustan kannattajat.

Pääministeri Matti Vanhasen hallitus on ilmoittanut käyvänsä erillisen ohjelman voimin taisteluun alkoholin kulutuksen kasvun ehkäisemiseksi. Lähinnä virkamiestasolta on tässä yhteydessä esitetty yhtenä keinona Alkon aukioloaikojen rajoittamista. Taloustutkimuksen kyselyssä lähes kolme neljäsosaa eli 73 prosenttia suomalaisista kuitenkin vastusti kaavailuja. Heidän mielestään Alkon aukioloajat pitäisi säilyttää ennallaan.

Lisäksi seitsemän prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Alkon aukioloaikoja pitäisi lisätä. Alkon aukiolon lyhentämistä kannatti 11 prosenttia haastatelluista. Vastaajista yhdeksän prosenttia ei osannut sanoa kantaansa. Tutkimus tehtiin atk-avusteisina puhelinhaastatteluina ja sen kohderyhmä olivat 15-74 vuotiaat mannersuomalaiset. Tutkimuksessa haastateltiin 1006 henkilöä ajalla 2.-4.12. 2003. Kokonaistuloksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä painotti viikko sitten, että sosiaali- ja terveysministeriössä ei ole tekeillä suunnitelmia muuttaa tai ottaa esille viinakauppojen aukioloaikoja. Hyssälän mielestä ei ole mitään syytä rajoittaa Alkojen aukioloa. Keskustelu Alkojen aukioloajoista nousi esille, kun ainakin STT sekä Helsingin Sanomat julkaisivat omat, ministeriön alkoholiasioihin perehtyneen virkamiehen haastattelunsa.

Haastatteluissa virkamies kertoi, että Alkojen aukiolo olisi nousemassa viimeistään keväällä esille ministeriössä, kun se päivittää Alkon omistajastrategiaansa. Virkamiehen mukaan kyse olisi viinamonopolin omista, paikallistason päätöksistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.