Mainos

Suomalaiset suosivat kotimaista kirjallisuutta

Suomalaiset lainaavat kirjastoista vuosittain kymmeniä miljoonia kirjoja. Kotimaisuus on tällä hetkellä valttia, sillä lainatuimpien kirjojen listat täyttyvät niin suomalaisista kestosuosikeista kuin uusista nimistäkin. Lainauslistojen kärjessä ovat myös lastenkirjat.

Suomalaiset lainasivat kirjastoista viime vuonna 76 miljoonaa kirjaa. Asukasta kohti se tekee 15 teosta, joka on suunnilleen tämän kokoinen pino. Monen kirjaston suosituimpia kirjoja on tänä vuonna ollut Laila Hietamiehen Siniset Viipurin illat. Myös Arto Paasilinnan teokset ovat saaneet lainaajat liikkeelle ja Jari Tervo on noussut kärkisijoille eri puolilla maata. Näiden kolmen kirjailijan tämän vuoden uutuudetkin ovat kipuamassa suosikkien joukkoon.

Kotimaisuus on siis valttia ja nousussa ovat myös toisenlaisen tyylilajin edustajat.
-Suosituimpien listalla on kyllä tällä hetkellä kotimaisia dekkaristeja. On Leena Lehtolaisen, Reijo Mäen, Pentti Kirstilän ja nyt ihan viimeisempänä on saatu lainaukseen Ilkka Remeksen syksyn uutuus. Ilman varausta näitä on aika mahdoton saada tällä hetkellä, kertoo Helsingin pääkirjaston osastonjohtaja Outi Melin.

Paitsi aikuisten kaunokirjallisuutta, on kirjastojen lainatuimpien listoilla runsaasti myös lasten kirjoja. Lasten kirjoista suosituimmat ovat mm. Puppe-kirjat, muumit, Disneyn tuotanto, Mauri Kunnaksen kirjat sekä Bert-sarja.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.