Mainos

Suomalaiset Sibelius-kapellimestarikisan jatkoon

Kansainvälinen Sibelius-kapellimestarikilpailu käynnistyi eilen Helsingissä. Kahdestakymmenestäneljästä kilpailijasta jatkoon pääsi kolmetoista; joukossa ovat myös kaikki suomalaisfinalistit: Jani Telaranta, Susanna Mälkki, Jyri Nissilä sekä Tuomas Rousi.
Karsinnat jatkuvat koko viikon ja voittaja selviää torstain finaalissa. Kuudentoista maan kilpailijat tavoittelevat lähes sadantuhannen markan pääpalkintoa.

-Ei nyt voi sanoa, että siellä olisi äsken hirveen hauskaa ollut, mutta olen ihan positiivisilla mielin, vaikka tulikin lyötyä pari kertaa väärin, kertoo kilpailija Jani Telaranta heti alkukilpailun jälkeen.

Kisan taiteellinen johtaja ja tuomariston puheenjohtaja on kapellimestari Esa-Pekka Salonen.

-Me ei todella haeta mitään konemaista soittajaa. Jos on muuten hyvä ja tulee yksi moka, niin ei se siihen kaadu. Salonen selvittää.

Hän luonnehtii myös kisan merkitystä:

-Vaikka ei pärjäisi, niin ainakin tulee opiskelleeksi ison kasan musiikkia ja saa johtaa. Se on nuorelle tärkeää, että pääsee johtamaan Kevätuhria ison orkesterin kanssa. Ei sellaista joka päivä tapahdu.

Salonen uskoo, että ainakin voittajalla on saumoja maailmanmenestykseen. Kuka hän onkaan, selviää torstai-iltana, sitä ennen pitäisi saada bändi svengaamaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.