Mainos

Suomalaiset säästäjät luottavat vahvasti pankkeihin

Pankki on yhä suomalaissäästäjän suosikkikohde. Miljoona suomalaisperhettä aikoo tänä vuonna sijoittaa säästöjään pankkitalletuksiin.

Sijoitusrahastoihin ja pörssiosakkeisiin sijoittavia on tuntuvasti vähemmän, ilmenee Taloustaito-lehden teettämästä tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan 205 000 kotitaloutta arvioi säästävänsä tänä vuonna sijoitusrahastoon, ja 160 000 pörssiosakkeisiin. Eläkevakuutuksiin säästönsä aikoo laittaa 125 000 kotitaloutta ja obligaatioihin 30 000.

Pankki on suomalaisten mielestä turvallisin sijoitusmuoto, pörssiosakkeet tuottoisin. Pankkisäästäjiä ovat erityisesti nuoret, naiset ja pienituloiset. Pörssiosakkeet ovat enemmän miesten mieleen. Kiinnostus osakkeisiin nousee rahastojen tavoin tulojen kasvaessa. Kaikkiaan 40 prosenttia suomalaisista pitää pankkitalletuksia turvallisimpana sijoitusmuotona.

Sijoitusasunnon turvallisimmaksi valitsee 16 prosenttia. Noin 44 prosenttia suomalaisista uskoo pörssiosakkeiden tuottavan parhaiten. Joka kymmenes nostaa tuottoisimmaksi sijoitusrahaston, joka kymmenes sijoitusasunnon.

Taloustaito-lehden tettämään tutkimukseen haastateltiin noin tuhatta 15-74-vuotiasta suomalaista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.