Mainos

Suomalaiset puuhaavat ennätyskallista animaatioleffaa

Elokuvatuottajat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen valmistelevat täyspitkää animaatioelokuvaa, joka toteutuessaan on Suomen elokuvahistorian kallein tuotanto. Way to the Stars -työnimellä kulkevan elokuvan alustava budjetti on kuusi miljoonaa euroa.

Koko perheen seikkailukomediaksi luonnehditun 75-minuuttisen animaation ensi-illaksi on suunniteltu joulua 2008. Kolmiulotteisen animaation taustalla on helsinkiläinen Anima Vitae -studio, jonka tuotteita ovat muun muassa Itse Valtiaat -sarja sekä VR:n kivimies- ja Finnairin poromainokset.

Elokuvan tuottajilla Petteri Pasasella ja Hannu Tuomaisella on kokemusta niin animaatiosta kuin lastenelokuvastakin, sillä he ovat olleet mukana muun muassa Cannesissa vuonna 2001 palkitussa Pizza Passionata -lyhytelokuvassa sekä menestysleffoissa Poika ja ilves ja Menolippu Mombasaan.

Hankkeen yhteistyökumppaniksi on tulossa muun muassa tanskalainen A.Film-yhtiö, jonka studioilla tehdään parhaillaan Euroopan kalleinta Asterix ja viikingit -animaatiota 22 miljoonan euron budjetilla.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 23.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.