Mainos

Suomalaiset purjehtijat pelastettiin Sisiliassa

Merihätään Sisilian rannikolla joutunut suomalaisryhmä saatiin turvaan puolenyön jälkeen. Suomalaiset joutuivat uhkaavaan tilanteeseen, kun heidän purjeveneensä kone sammui ja purje repesi.

Saaristomeren merivartioston mukaan alueella oli yltynyt myrsky ja vene oli ajautumassa karille. 40-jalkaisessa purjeveneessä oli kolmihenkinen suomalaismiehistö.

Sisiliasta lähetettiin kolme partiovenettä etsimään suomalaisia. Merellä ajelehtinut miehistö löytyi kunnossa noin neljän kilometrin päästä rannikosta.

Saaristomeren merivartiosto teki pelastustöiden ajan yhteistyötä Rooman meripelastuksen kanssa. Merivartioston mukaan purjevene olisi osunut noin puolen tunnin tai tunnin kuluttua rantaan.

Törmäys olisi todennäköisesti tuhonnut purjeveneen täysin. Miehistö ei ollut pystynyt kertomaan tarkkaa sijaintiaan etsijöille. Sähköt veneestä olivat poikki. Myös hätäraketit ja käsisoihdut oli käytetty.

Suomalaisryhmä oli aluksi yrittänyt soittaa matkapuhelimillaan paikalliseen hätänumeroon, mutta ei ollut saanut siihen yhteyttä. Yksi miehistön jäsenistä soitti omaiselleen Suomeen, joka hälytti paikalle apua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.